Cultură şi sport

INTERPRETUL UCRAINEAN EDUARD ROMANYUTA VA REPREZENTA MOLDOVA LA „EUROVISION-2015”

02 martie, 2015

Interpretul ucrainean Eduard Romanyuta va reprezenta Moldova la Concursul internaţional „Eurovision Song Contest 2015”, finalul cărui va avea la Viena pe 23 mai. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Romanyuta cu piesa „I want your love” a devenit câştigătorul concursului naţional, finalul cărui a avut loc sâmbătă şi la care au participat 16 cei mai buni interpreţi.

Conform rezultatelor votului publicului şi juriului Romanyuta a acumulat 22 de puncte, Valeriu Paşa – 16, trupa „SunStroke Project” - 14. Din partea sponsorilor câştigătorul a primit trei mii de euro, pe care intenţionează să-i investească în organizarea evoluţiei sale din Austria.

În anul curent comitetul organizatoric a introdus unele modificări în regulamentul intern. Pentru prima dată reprezentanţii altor ţări au posibilitatea de a concura în Moldova. Pentru a participa la concurs s-a înregistrat un număr record de interpreţi străini, inclusiv şapte din Marea Britanie, câte doi candidaţi din Rusia şi Spania şi câte un reprezentant din Belarus, Canada, Cipru, Irlanda, Norvegia, România şi Ucraina. Participanţii moldoveni ai „Eurovision” s-au arătat nemulţumiţi de rezultatele concursului, însă Romanyuta a obţinut o victorie convingătoare atât conform rezultatelor votului juriului, cât şi a „televotingului” spectatorilor.

Eduard Romanyuta s-a născut pe 23 octombrie 1992 la Ternopol şi a participat la zeci de concursuri internaţionale, laureat al multor concursuri. În anul curent Ucraina nu va participa la „Eurovision”.

În 2014 Moldova la concursul din Danemarca a fost reprezentată de Cristina Scarlat cu piesa Wild Soul, care nu a trecut în finală. cel mai de succes rezultat Moldova l-a înregistrat la Eurovisionul din 2005, când trupa Zdob şi Zdub a luat locul şase cu piesa Boonika bate doba.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.03.02 13:58 Pavel
    Daca ai bani pot sa cumper ce vrei numai in Moldova.
  2. 2015.03.02 14:00 Mickola
    Po ukrainsiki eto zvetisea - dojili!!!
  3. 2015.03.02 15:41 Elena
    El inca coplilul?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.