Cultură şi sport

ÎNCĂIERĂRI ALE SUPORTERILOR LA MECIUL „ZIMBRU”-„MILSAMI”

02 martie, 2015

Sâmbăta trecută în Divizia Naţională a Moldovei etapa de primăvară a campionatului Moldovei la fotbal din 2014-2015 a început cu trei meciuri. Rezultatele întâlnirilor: „Zimbru” (Chişinău)-„Milsami” (Orhei) – 0:2, „Zarea” (Bălţi) – „Sheriff” (Tiraspol) – 0:1, „Tiraspol” (Tiraspol) – „Sacsan” (Ceadîr-Lunga) – 4:0.

Meciul care a avut loc la Chişinău a fost umbrit de comportamentul neobrăzat al suporterilor, în special ai „Zimbru”. Încăierările între microbişti au început încă până la startul mediului. În timpul jocului suporterii „Zimbru” au ieşit pe câmp, paralizând meciul timp de câteva minute. La finele acestuia, autobuzul în care se aflau suporterii „Milsami” a fost atacat cu pietre. Geamurile au fost sparte. Încăierările s-au soldat cu răniţi.

Adjunctul şefului Direcţiei poliţie din Chişinău, Silviu Muşuc, a relatat corespondentului „INFOTAG” că în prezent Comisariatul de poliţie din sectorul Botanica investighează cazurile de încălcare a ordinii publice.

„Sunt urmările înregistrările video ale meciului, martorii sunt chestionaţi, instigatorii sunt identificaţi. La sfârşitul acestor acţiuni se va lua o decizie final privind tragerea la răspundere: administrativă sau penală”, a subliniat Muşuc, asigurând că decizia luată în baza materialelor anchetei cu siguranţă va fi făcută publică.

Preşedintele comitetului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal pentru desfăşurarea competiţiilor, Ghenadie Lîsîi, a relatat corespondentului „INFOTAG” că în curând va avea loc o şedinţă de urgenţă.

„La moment nu pot spune ce pedeapsă poate fi aplicată. Dar având în vedere că anterior au fost înregistrate cazuri de comportament inacceptabil, când unii „suporteri” ai clubului „Zimbru” veneau la meci pentru a se încăiera, pedeapsa va fi pe măsură”, a spus Lîsîi.

Amatorilor de fotbal le rămâne să spere că conducerea poliţiei din capitală şi a comitetului de profil vor informa nu doar despre deciziile luate, dar şi despre măsurile capabile să prevină asemenea incidente.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.03.02 17:12 Irina
    Rusina, nu cum se poate sa...
  2. 2015.03.02 17:15 Dumitru
    Cum asta echipa de la Orhei chistiga la Chisinau?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.