Cultură şi sport

LA UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA VA PREDA UN PROFESOR FRANCEZ

22 aprilie, 2015

Din noul an academic limba franceză va fi predată studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova un lector din Franţa. Aceasta prevede convenţia semnată miercuri la Chişinău directorul Biroului regional pentru Europa Centrală şi de Est al Agenţiei Universitare a Francofoniei, Fabien Flori, Ambasadorul Franţei în RM, Pascal Vagogne, şi rectorul USM, Gheorghe Ciocanu.

Fabien Flori a relatat corespondentului „INFOTAG” că „contractul cu lectorul va fi semnat pentru un an academic cu posibilitatea de a fi prelungit”.

„Călătoria în Moldova, cazarea al hotel şi transportul vor fi finanţate de trei părţi. În decursul anului el va preda câte 12 ore, precum şi va organiza o serie de evenimente, care vor permite tinerilor să cunoască mai de aproape cultura Franţei”, a spus el.

Gheorghe Mocanu a menţionat că noul lector va deveni „un aşa-zis agent cultur5al al Franţei pentru toţi”.

„Sunt sigur că Moldova îl va primi călduros pe pedagog, deoarece aceasta ne va permite să fim mai aproape de Franţa şi cultura acestei ţări. Datorită unui asemenea parteneriat oferim studenţilor de a contacta direct cu profesorul francez”, a spus Pascal Vagogne.

Comisia special va selecta pe bază de concurs un profesor din Franţa.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.04.22 19:18 Timofei
    Este o idee buna si perspectiva!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.