Cultură şi sport

​PICTORII POLONEZI AU COLORAT UN BLOC LOCATIV DIN CHIŞINĂU

02 octombrie, 2015

Pictorii polonezi, împreună cu colegii din Moldova, au colorat un bloc locativ din Chişinău.

Ambasadorul Poloniei la Chişinău, Artur Michalski, a spus corespondentului „INFOTAG” joi, la prezentarea proiectului, că pictura murală a pictorilor polonezi poate fi deja numită un proiect permanent la Chişinău.

„Este deja a patra lucrare în capitala Moldovei şi noi sperăm să cooperăm în continuare cu Primăria pentru realizarea ideilor noi”, a spus el.

„Peretele „alb” al blocului de nouă etaje din sectorul Botanica s-a schimbat. Meşterii polonezi au pictat un băieţel pe bicicletă, asupra cărui planează cocorii. Autorul ideii este un student al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Moldova, Radu Dumbravă, şi a fost realizat de absolvenţii Şcolii de pictură murală din Gdansk, Rafal Roskowinski, Monika Reut şi Wojciech Wozniak, precum şi de profesorii Academiei, Valeriu Jabinschi şi studenţii Radu Dumbravă şi Filip Orlov.

„Lucrarea a fost finisată în cinci zile. Prin această pictură vrem să amintim locuitorilor despre copilăria lor”, a spus Radu Dumbrava.

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a aprobat iniţiativa Poloniei de a înfrumuseţa oraşul, promiţând să coopereze în continuare şi să sprijine asemenea proiecte. Proiectul a apărut în cadrul cooperării Institutului Polonez de la Bucureşti şi Primăriei Chişinău.

„În Polonia pictura murală este foarte populară, noi cooperăm şi cu Gdansk, unde deja 60 de blocuri locative au fost pictate cu diverse imagini. Este o bună oportunitate de a înfrumuseţa oraşul şi să transmitem un mesaj locuitorilor. Prin lucrarea de la Chişinău noi vrem să atragem atenţie la drepturile copilului”, a spus reprezentanta Institutului Polonez de la Bucureşti, Ana Nicolau.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.10.02 09:49 Ana
    Datorita ambasade Poloniei noi avem relatiile bune cu polonezii...
  2. 2015.10.05 17:05 Victor
    Frumos, numai ca prea putin, sunt si alte cladiri care pot fi desenat!
  3. 2015.10.06 08:52 Serhio
    Polonezii fac bine, ei sustin pe noi, moldoveni!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.