Cultură şi sport

​LA MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE S-A DESCHIS EXPOZIŢIA-CONCURS „URBANISM ŞI ARHITECTURĂ”

20 aprilie, 2016

La Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei marţi a fost vernisată expoziţia-concurs „Urbanism şi arhitectură”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, al expoziţie sunt prezentare proiecte de amenajare a oraşului propuse de 17 arhitecţi în cadrul unui concurs naţional de urbanism şi arhitectură lansat de Ambasada Franţei în RM, în colaborare cu Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor şi Primăria mun. Chişinău.

Câştigător a concursului a devenit un grup format din şapte arhitecţi cu planul de amenajare a spaţiului pietonal – 31 august 1989. Pe locul doi - un grup din patru arhitecţi cu proiectul de amenajare a zonei adiacente Circului. Ambele echipe vor pleca într-o călătorie de studii în Franţa. Pe locul trei a finisat un grup condus de Teodor Naval cu un proiect de stradă pietonală, care va beneficia de un premiu de 10 mii de lei.

Potrivit consilierului Ambasadei Franţei, Jeremie Petit, nu a fost dificil de a alege câştigătorii, deoarece lucrările care au luat locuri de frunte imediat au fost apreciate atât de juriul francez, cât şi de cel moldovenesc.

„Noi am propus variante simple de amenajare a străzii 31 august în zonă pietonală. Totul este simplu şi ieftin, fără construcţii suplimentare. Pentru noi a fost principial ca oraşul să devină accesibil pentru toţi, inclusiv pentru mamele cu cărucioare şi persoanele cu dizabilităţi. Am păstrat la maxim toţi copacii, am adăugat câteva bazine acvatice”, a spus arhitectul din grupul câştigător, Andrei Vatamaniuc.

Expoziţia va fi deschisă până la 25 aprilie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.