Cultură şi sport

​POLONIA VA AJUTA MOLDOVA LA ELABORAREA PROGRAMULUI DE DEZVOLTARE A TURISMULUI ÎN NORDUL REPUBLICII

27 iulie, 2016

Polonia va ajuta specialiştii moldovei să elaboreze un program de dezvoltare a turismului în zona de nord a RM.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), în acest scop specialiştii moldoveni au efectua o vizită de informare în Regiunea Wielkopolska, unde s-au familiarizat cu strategia de dezvoltare a turismului, procesul de elaborare şi aprobare a acesteia, rolul și modul de implicare a diverșilor actori în procesul de elaborare a Strategiei. De asemenea, în timpul vizitei colegii polonezi au împărtăşit experienţa de cooperare în domeniul turismului.

Membrii delegației din Republica Moldova au avut ocazia să cunoască un șir de modalități de sporire a atractivității turistice în zonele rurale prin construcția turnurilor de observare, modernizarea taberelor pentru copii și elaborarea ofertelor pentru turismul activ.

„Bunele practici prezentate în cadrul vizitei în Polonia vor servi drept model în procesul de elaborare a Programului regional sectorial în domeniul dezvoltării atractivității turistice”, a spus şefa Secției planificare strategică și programare a ADR Nord, Inga Cojocaru.

Reprezentantul Agenţiei Turismului, Victor Ciobanu şi reprezentanta ADR Nord, Inga Cojocaru, au prezentat potențialul turistic al Republicii Moldova, în general, și cel al Regiunii de Dezvoltare Nord, în special, axându-se pe politica existentă în domeniul turismului și perspectivele de dezvoltare a acestui domeniu în nordul Republicii Moldova.

Părţile au convenit ca toamna să fie organizată o vizită a specialiştilor polonezi pentru a oferi suport tehnic în elaborarea Programului regional sectorial în domeniul turismului.

„INFOTAG” precizează: Vizita de instruire a specialiştilor moldoveni este organizată de Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska în colaborare cu proiectul „Centrul de Informare pentru autoritățile locale din Republica Moldova”, realizat de reprezentanța Solidarity Fund PL în Moldova în cadrul proiectului „Suport în dezvoltarea turismului rural sustenabil în Regiunea de Dezvoltare Nord”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.