Cultură şi sport

​LA CHIŞINĂU VA FI MARCATĂ ZIUA NAŢIONALĂ A CULTURII

12 ianuarie, 2017

Cu ocazia Zilei naţionale a culturii, marcată pe 15 ianuarie, la Chişinău au loc mai multe activităţi culturale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, şefa Direcţiei cultură, Lucia Culev, a comunicat în cadrul unei conferinţe de presă că primul eveniment a fost plimbarea copiilor cu sănii mari cu clopoţei în piaţa din centrul Chişinăului.

„Pe 14 ianuarie, la ora 11.00, la Facultatea de Litere a Universităţii de Stat va avea loc un test pentru cunoaşterea limbii române. Pe 15 ianuarie va avea loc ziua uşilor deschise şi orice doritor, în schimbul unei cărţi, va putea participa la ateliere de dans, vor putea comunica cu interpreţi renumiţi. Totodată, Direcţia cultură intenţionează să deschidă o bibliotecă unde, în schimbul unei cărţi, vizitatorii vor putea participa la întâlniri cu oameni cunoscuţi”, a spus Culev.

Potrivit ei, Direcţia a decis să desfăşoare evenimentele prin intermediul schimbului de cărţi deoarece nu toate bibliotecile, la ales în cele din şcolile rurale, au posibilitatea să asigure copiii cu cărţi. Astfel se va reuşi completarea fondului bibliotecilor.

Compozitorul Eugen Doga i-a invitat pe locuitorii capitalei la salonul de carte amplasat în apropierea intersecţiei străzilor Veronica Micle şi Mihai Eminescu din Chişinău. În timpul conferinţei de presă el i-a transmis şefei Direcţiei cultură câteva cărţi pentru biblioteca ce va fi deschisă.

Scriitorul Spiridon Vangheli a spus că „crearea unei asemenea biblioteci, unde fiecare dorit va putea aduce cărţi, este o idee foarte bună”.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” şi Primăria Chişinău vor organiza pe 15 ianuarie, în parcul Ştefan cel Mare, expoziţia „Mihai Eminescu… în mine bate inima lumii”

Pe 17 ianuarie, la Sala cu Orgă va avea loc un concert cu participarea Orchestrei Naţionale de Cameră sub conducerea lui Cristian Florea. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în cooperare cu Ambasada României la Chişinău şi Sala cu Orgă. Intrare liberă.

Pe 15 ianuarie, la teatrul „Nadedja Aroneţkaia” din Tiraspol, Teatrul naţional „Satiricus” va prezenta spectatorilor transnistreni piesa „Ciuleandra”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.12 14:27 David
    Culev face multe lucruri buna pentru cultura noastra romineasca!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.