Cultură şi sport

CONSILIUL DE PRESĂ ÎŞI EXPRIMĂ ÎNGRIJORAREA ÎN LEGĂTURĂ CU INTENSIFICAREA CAMPANIILOR DE DISCREDITARE A POLITICIENILOR

17 ianuarie, 2017

Consiliul de Presă îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu intensificarea campaniilor de discreditare a politicienilor. În multe cazuri, jurnaliştii preiau de pe bloguri ori resurse anonime și dubioase articole bazate pe falsuri sau pe informații parțial adevărate, materiale nedocumentate, bazate pe presupuneri sau pe opinii exprimate unilateral.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Consiliului de presă, unii jurnaliști sunt implicaţi în realizarea seriilor de materiale care au drept scop denigrarea unor persoane, uneori prin provocarea la reacții neadecvate, și nu aflarea adevărului pentru o bună informare a publicului.

În opinia Consiliului, o altă greşeală a jurnaliştilor este etichetarea de felul „mafiot”, „ucigaș”, „rider”, „oligarh” etc., pe care aceştia le aplică fără să existe decizii definitive ale instanțelor de judecată.

„Etichetarea și stigmatizarea sunt practici contrare Codului Deontologic al jurnalistului și normelor jurnalismului de calitate, iar catalogarea cuiva drept „criminal”, „infractor”, „ucigaș” este pasibilă și de răspundere legală”, aminteşte Consiliul de Presă.

În opinia sa, antrenarea în orice fel de campanii de discreditare compromite atât reputația jurnaliștilor, cât și încrederea publicului în mass-media.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.17 18:03 David
    Spunati mie, cine acum citeste presa partiinica? Corect. nimeni!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.