Cultură şi sport

​LA CHIŞINĂU SE DESFĂŞOARĂ UN SEMINAR PENTRU PROFESORII DE LICEE ŞI GIMNAZII DESPRE ISTORIA EVREILOR DIN MOLDOVA ÎN SECOLUL AL XX-LEA

25 ianuarie, 2017

Pe 25-26 ianuarie, la Chişinău se desfăşoară seminarul „Istoria evreilor din Moldova în secolul al XX-lea” pentru profesorii de licee şi gimnazii. Evenimentul este organizat de Centrul internaţional de training şi dezvoltare profesională (ICPTD) din Chişinău şi organizaţia internaţională „Centropa”, cu sprijinul MAE al Germaniei şi Ministerului Educaţiei al RM.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la seminar participă specialişti din educaţie, activişti civici şi jurnalişti din Moldova, Ucraina, Germania şi Polonia.

În cadrul seminarului, desfăşurat în cadrul activităţilor de stat consacrate Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului, vor fi prezentate mărturiile evreilor din Moldova care au supravieţuit acestei tragedii. Una dintre istorii va fi prezentată în filmul „Întoarcerea la Rivna”, care este cea mai neobişnuită peliculă din baza informaţională a „Centropa”, a comunicat jurnaliştilor directorul ICPTD, Galina Kargher.

Agenda seminarului cuprinde lecţii de istorie, prezentări ale profesorilor din Ucraina, Polonia, România şi Germania. Ei vor vorbi despre experienţa lor de predare a acestor evenimente istorice.

INFOTAG precizează: „Centropa” este o organizaţie noncomercială, care activează în domeniul păstrării a 1200 de istorii de familie evreieşti şi a 20 mii de fotografii din Europa Centrală şi de Est şi din Ţările Balcanice, precum şi răspândirii acestor istorii şi imagini prin filme, cărţi, expoziţii. Oficiile sale se află la Viena, Budapesta, Hamburg şi Washington.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.25 16:49 Julieta
    Bine ca lumea tine in memoria ce afost atunci...
  2. 2017.01.25 16:52 Grigore
    Bine ca faceti stiri despre asa evinimente in Moldova.
  3. 2017.01.25 16:55 Anton
    Pacat ca la noi acum a ramas asa de putin evrei... Ei sunt motoru de progres in or ce tara.
  4. 2017.01.26 08:53 Faina
    Noi traim pina chind tinem minte si avem memorie despre aceia ce a fost in trecut...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.