Cultură şi sport

​AMBASADA UNGARIEI ÎNDEAMNĂ STUDENȚII SĂ APLICE PENTRU STUDII ÎN STRĂINĂTATE

26 ianuarie, 2017

Ambasada Ungariei din Republica Moldova îndeamnă studenții moldoveni să aplice dosarele pentru a studia în străinătate.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Matyas Szilagyi, a declarat joi, la o conferință de presă, că în 2017 în Ungaria studiază 20 de studenți moldoveni.

Potrivit lui, anual ambasada alocă 30 de burse, dintre care 15 sunt la licențiat, 10 la masterat și cinci la studii de doctorat. Pe viitor, numărul de burse va fi majorat.

„"Începând din acest an, în universitățile din Chișinău vor avea loc cursuri de studiere a limbii și culturii maghiare. Ne propunem să deschidem cursuri și la Bălți. Aceste aspecte se discută cu Ministerul Educației și sperăm că în anul academic 2017 - 2018 vom începe să organizăm cursuri. Ambasada va facilita realizarea acestui proiect”, a spus Ambasadorul Szilagyi.

Pentru studii în Ungaria, documentele trebuie să fie aplicate pe site-ul http://www.tka.hu/international-programmes/2966/stipendium-hungaricum/ până la 5 martie. Ulterior, va avea loc selectarea studenților.

Reprezentanţii ambasadei au mai menționat că numărul beneficiarilor de vize în 2016 a scăzut până la 650 de persoane. În 2015, au fost înregistrate 1 mie de vize, iar în 2014 – 5 mii. În Moldova, aproximativ 1,5 milioane de oameni dețin pașapoarte biometrice și aproximativ același număr au pașapoarte obișnuite.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.27 08:51 Mihai
    Pentru economia Moldovei sa fie mai binne daca ei sa invata acasa!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.