Cultură şi sport

DIPLOMELE DE STUDII DIN MOLDOVA VOR FI RECUNOSCUTE ÎN SPANIA

10 februarie, 2017

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat, vineri, Acordul dintre Moldova şi Spania de recunoaștere a actelor de studii, titlurilor științifice și științifico-didactice, calificărilor și competențelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, viceministrul Educaţiei, Cristina Boaghi, a spus că „asemenea acorduri bilaterale sunt necesare, chiar dacă Moldova participă la Convenția de la Lisabona, care este o înțelegere cadru între statele europene cu privire la recunoașterea diplomelor universitare. Aceasta va permite simplificarea rapidă şi eficientă a procesului de recunoaştere prin colaborarea directă a Ministerelor Educaţiei din Moldova şi Spania”.

„Totodată, în cadrul ministerului a fost creat un serviciu special de informare, unde se poate afla totul despre pachetul necesar de documente, precum şi de termenul de confirmare a diplomei”, a spus ea.

INFOTAG precizează: Convenţia de recunoaştere a diplomelor universitare a fost adoptată la Lisabona în 1997. La moment aceasta cuprinde 53 de ţări. Moldova a aderat la Convenţie în 1999.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.10 19:16 Faina
    Asta sa face datorita doamnei Fusu?
  2. 2017.02.10 19:19 Eliza
    Acum sa fie inca un avantaj pentru plecarea di RM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.