Cultură şi sport

​CONCURSUL DE DEGUSTARE „CHISINAU WINES&SPIRITS CONTEST” SE VA DESFĂŞURA SUB NOUA MARCĂ BLACK SEA REGION

15 februarie, 2017

Concursul internaţional de degustare „Chisinau Wines&spirits Contest” se va desfăşura la Chişinău, pe 15-16 februarie, sub o nouă marcă – Black Sea Region WineS&Spirits Contest. Evenimentul va avea loc în cadrul Săptămânii Vinificaţiei în Moldova, la Palatul Republicii, şi este organizat de compania „Poliproject Exhibitions” şi Uniunea Oenologilor din Moldova.

Solicitată de reporterul INFOTAG, reprezentanta „Poliproject Exhibitions”, Iulia Talmazan, a spus că „schimbarea brandului ţine de faptul că acest concurs a atins un nou nivel”.

„Anterior, concursul se desfăşura numai la Chişinău, iar acum el îşi va schimba locaţia în fiecare an. Anul trecut, concursul s-a desfăşurat în premieră sub marca Black Sea Region la Batumi, Georgia”, a spus ea.

Potrivit ei, la concurs participă un număr record de companii vinicole – 48 din Moldova şi 29 din România , Ucraina, Georgia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Rusia, Belarus, Azerbaidjan. Participanţii au prezentat 446 de feluri de vinuri şi băuturi alcoolice tari.

Scopul concursul este de a păstra tradiţiile vinicole din bazinul Mării Negre, de a susţine producţia şi de a promova vinurile. La finele concursului va fi înmânată Marea medalie de aur, medalii de aur şi de argint. Concursul se desfăşoară sub patronatul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinilului (OIV). Vizitatorii expoziţiei vor avea posibilitatea de a degusta mostrele participante la concurs, iar în acest scop va fi amenajată o zonă specială.

Din componenţa juriului vor face parte directorul general al OIV, Jean-Marie Aurand, precum şi experţi din Coreea, China, România, Georgia, Cehia şi Italia.

Concursul se desfăşoară conform regulamentului OIV. Evaluarea va fi efectuată anonim, după sistemul de 100 de puncte. Vor fi premiate doar 30% din mostre, iar comisia de concurs constă din 70% experţi străini.

La Săptămâna Vinificaţiei vor fi prezentate echipamente, materiale şi tehnologii pentru producerea vinului de la 25 de producători din Italia, Germania, Moldova, Portugalia şi România. La eveniment îşi vor prezenta producţia circa 20 de companii din Moldova, inclusiv „Cricova”, „Vinăria Bostavan”, „Brăneşti” şi „Vinăria Purcari”. De asemenea, vor fi prezentate vinurile cu indicaţie geografică protejată „Codru” şi „Ştefan Vodă”.

INFOTAG precizează: Anul trecut, la concurs au fost înmânate trei Mari medalii de aur, 22 medalii de aur şi 10 medalii de argint. Companiile „Lion Gri” şi „Vinuri Ialoveni” au obţinut medalii de aur.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.15 17:49 Fima
    Asta sa ridica nivelu cocncursului?
  2. 2017.02.17 09:02 Alex
    Avem niste companii care merita aplauzi - cele mai puternice sunt Lion Gri, Purcari si Mi Mi...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.