Cultură şi sport

​GUVERNUL PREGĂTEŞTE UN NOU PLAN NAŢIONAL DE ACTIVITATE ÎN DOMENIUL APĂRĂRII DREPTURILOR OMULUI

22 februarie, 2017

Guvernul pregăteşte un nou Plan naţional de activitate în domeniul apărării drepturilor omului, ce va conţine un capitol distinct pe dimensiunea minorităţilor naţionale şi etnice. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

Marţi, la Forumul Tinerilor Minorităţilor Naţionale, Etnice, Lingvistice şi Religioase, el a spus că în Programul de activitate al Guvernului este înscris şi subiectul minorităţilor naţionale.

„Aprobarea noului Plan va permite pe deplin implementarea Convenţiei-cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale şi a Convenţiei internaţionale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială”, a spus Bălan.

El a făcut apel către reprezentanţii societăţii civile de a evita abordările şi manifestările ce contribuie la segregarea societăţii, inclusiv pe criterii etnice, precizând că limbile şi tradiţiile minorităţilor naţionale fac parte din cultura comună şi trebuie tratate cu respect.

„Autorităţile mizează în primul rând pe tinerii eliberaţi de prejudecăţi, implicaţi în procesele care au loc astăzi în ţară şi care participă activ la viaţa publică, în aşa fel, ca întregul lor potenţial să contribuie la valorificarea statului”, a spus Bălan.

Vicepremierul a reiterat importanţa creării condiţiilor optime pentru studierea şi utilizarea limbii oficiale a ţării ca liant în edificarea unui stat puternic, democratic şi viabil

Evenimentul s-a desfăşurat în formatul unei platforme de comunicare şi interacţiune între reprezentanţi ai grupurilor minoritare din Moldova, oficiali, reprezentanţi ai societăţii civile, parteneri de dezvoltare, având scopul de a pune în discuţie problemele ce ţin de drepturile minorităţilor, în special, a tinerilor şi identificarea celor mai bune soluţii pentru protejarea şi promovarea drepturilor lor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.22 14:56 Lidia
    Numai vorbe fara fapte bune si concrete...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.