Cultură şi sport

​ÎN MOLDOVA VA AVEA LOC EDIŢIA A 51-A A FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ „MĂRŢIŞOR”

27 februarie, 2017

Pe 1-10 martie, în Moldova se va desfăşura ediţia a 51-a a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”, organizat de Ministerul Culturii în comun cu instituțiile concertistice din subordine.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Culturii, Monica Babuc, a spus că „la festival vor evolua artişti din 11 țări: Elveția, Italia, China, Federația Rusă, SUA, Marea Britanie, România, Polonia, Germania, Belarus, inclusiv Republica Moldova. Printre aceștia sunt Vladimir Spivakov din Rusia, Leonardo Quardini din Italia, Alexandr Anisimov din Belarus, dar și interpretul moldovean Andrei Jilihovschi, viorista Alexandra Conunova, bateristul Oleg Baltaga.

În premieră, la ediția curentă vor fi prezenți artiștii Operei chineze Tianjin din Beijing și artiștii consacrați din Polonia – Monica Wolinska și Tadeusz Domanowski, care vor evolua împreună cu Orchestra Națională de Cameră din Moldova.

Festivalul aduce în fața publicului și cunoscutele colective artistice autohtone: Ansamblul naţional academic de dansuri populare “Joc”, Orchestra naţională de muzică populară “Lăutarii”, Ansamblul de cântece şi dansuri populare “Fluieraş”, orchestrele de muzică populară “Mugurel” şi “Folclor”, precum şi Corul național de cameră, Capela corală “Doina”, Ansamblul “Concertino-Band”. Vor mai concerta şi băieţii de la „Holograf” şi „Trei Sud Est” din România.

În total la această ediție vor avea loc 22 de spectacole în Chișinău și 26 în diverse localități din țară.

Festivalul se va desfăşura pe scenele Sălii cu Orgă, Palatului Naţional, Teatrului Naţional de Operă şi Balet, Filarmonicii Naţionale. Preţurile biletelor variază de la 50 până la 1 mie de lei, în funcţie de concert şi locul desfăşurării. Pentru ediţia din acest an s-au cheltuit peste 1,6 mil. lei, iar cea mai mare parte din sumă a fost oferită de parteneri.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.