Cultură şi sport

​MIERCURI VA FI DAT ÎN EXPLOATARE ECHIPAMENTUL PROCURAT DIN FONDURI JAPONEZE PENTRU SPITALUL RAIONAL DIN SOROCA

19 aprilie, 2017

Miercuri, la spitalul raional din Soroca va fi dat în exploatare echipamentul medical modern, care a fost procurat din fondurile acordate de Guvernul Japoniei.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Ambasadei Japoniei în Moldova, au fost achiziționate mai multe tipuri de echipamente pentru diagnostic. Este vorba de analizor automat de biochimie, analizor automat de hematologie, sistem digital de diagnostic cu ultrasunet, analizor semiautomat de biochimie.

„Procurarea echipamentului medical va permite diversificarea gamei de servicii de diagnostic, va spori fiabilitatea rezultatelor analizelor, va reduce timpul aşteptării diagnosticului şi va facilita accesul populaţiei raionului Soroca la serviciile medicale de calitate. Utilajul nou de ultrasonografie va contribui la îmbunătățirea sănătății reproductive, materne şi a noilor născuţi”, se arată în comunicat.

Numărul persoanelor care vor beneficia de diagnosticul cu ultrasunete după implementarea proiectului ar urma să crească anual până la 20 mii.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.