Cultură şi sport

CU SUPORTUL GERMANIEI, LA DONDUŞENI A FOST RENOVATĂ GRĂDINIŢA „LUCEAFĂRUL”

02 iunie, 2017

De Ziua internațională a copiilor, a fost inaugurată grădinița „Luceafărul” din orașul Dondușeni, renovată cu suportul Germaniei, prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

Surse din cadrul Fondului au relatat pentru INFOTAG că la inaugurare a participat reprezentantul Ambasadei Germaniei în Moldova, Florian Seitz, care a spus că „viitorul ţării este în mâinile copiilor”.

„Grădiniţa este gata să primească 130 de copii. Guvernul Germaniei a îmbunătăţit condiţiile în grădiniţă conform standardelor europene, pentru ca cei mici să se poate dezvolta armonios”, a spus el.

Cu susținerea financiară a Germaniei, la grădiniță a fost schimbat acoperișul, s-a făcut izolarea termică a clădirii, s-au montat ferestre și uși noi, a fost renovat blocul alimentar, instalat sistemul de iluminare și ventilare și a fost pavat terenul din curtea grădiniței.

Directorul executiv al FISM, Mircea Eşanu, a spus că pentru părinţi este importantă siguranţa copilului.

„Părinţii vor să fie liniştiţi atunci când îşi aduc copilul la grădiniţă, sperând că el nu se va îmbolnăvi în încăperea rece şi umedă din cauza acoperişului care curge”, a menţionat el.

Valoarea totală a investiției constituie circa 2,68 mil. lei (130 mii euro), dintre care 1,3 mil. constituie grantul german, iar restul – contribuția comunității.

Lucrările de construcție și amenajare au fost efectuate în cadrul Proiectului „Infrastructură socială și eficiență energetică”, finanțat în cadrul Cooperării Financiare Germane, prin intermediul Băncii pentru Dezvoltare KfW şi implementat de FISM. Proiectul presupune realizarea unor investiții în infrastructura socială (apeducte, canalizare, școli, grădinițe, drumuri etc.), cu accent pe eficiența energetică și utilizarea surselor alternative de energie, în 10 localități din nordul Republicii Moldova și regiunile post-conflict din Transnistria. Din grantul de 5 mil. euro oferit de KfW, FISM a implementat 89 de subproiecte de infrastructură socială cu utilizarea tehnologiilor energo-eficiente.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.02 18:17 Liviu
    Stiu ca la Calaras se fie o gradinita SUPERBA, care acum construesc nemtii...
  2. 2017.06.06 12:57 Victoria
    Copii au noroc si parintii tot...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.