Cultură şi sport

MINISTERUL EDUCAȚIEI VA AJUTA PROFESORII ÎN PREDAREA LIMBII ROMÂNE PENTRU COPIII AFLAȚI PESTE HOTARE

21 iunie, 2017

Ministerul Educației organizează în perioada de 21-25 iunie un atelier pentru concetățenii aflați peste hotare care predau limba română copiilor din diasporă.

Solicitată de agenția INFOTAG, reprezentanta Biroului Relații cu Diaspora (BRD), Inna Televca, a menţionat că la atelier participă 11 profesori care locuiesc în Italia, Portugalia, Kazahstan, Irlanda, Franța, Federația Rusă și Georgia, care activează la Centrele Educaționale în Diasporă, lansate în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub.

Ei vor lucra în baza curriculumului la limba română pentru copiii din diasporă, elaborat în premieră de către experți naționali, în coordonare cu Ministerul Educației, BRD și Organizaţia Mondială a Migraţiei în Moldova.

„Scopul atelierului este de a implementa curriculum pentru copiii din diasporă, de a susține și de a dezvolta o legătură lingvistică, culturală și emoțională cu patria lor – Republica Moldova. Curriculumul elaborat trebuie să ajute copiii să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba română, astfel menținând legătura cu părinții, buneii și plaiul natal”, a spus Televca.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.