Cultură şi sport

STUDENŢII DE LA UNIVERSITATEA DIN BĂLŢI VOR PUTEA STUDIA ȘI LIMBA MAGHIARĂ

23 iunie, 2017

Începând cu noul an de studii, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți va fi predată limba maghiară. Cursul va fi ţinut de profesorul maghiar Tivadar Palágyi.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul universităţii, studierea limbii maghiare va fi opțională. Opțional, studenții au posibilitate să studieze mai multe limbi, inclusiv polona, ebraica și chineza.

Rectorul Universităţii, Ion Gagim, a menţionat că profesorul maghiar se va include plenar în procesul didactic, fiind și un promotor al culturii ungare.

Administrația instituţiei și Tivadar Palágyi au discutat și despre posibilitatea organizării mobilității masteranzilor de la Universitatea „Alecu Russo” la Budapesta, în baza Programului „Erasmus”.

Tivadar Palágyi este conferențiar al Catedrei de franceză a Institutului de Studii Romanice de la Universitatea ELTE din Budapesta. El are grad științific de doctor în literatura franceză și doctor în studii bizantine și otomane. Activează în sistemul universitar maghiar de 27 de ani şi susținut cursuri la Universitatea „Babeș-Bolyai” (România), la Universitatea Catolică „Pazmany Peter” (Ungaria) și la Dokuz Eylul Universitesi (Turcia). Tivadar Palágyi cunoaște limbile română, rusă, franceză, italiană, germană și engleza. A studiat latină, greaca veche, slovaca, poloneza, sârba și spaniola.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.23 16:11 Grigore
    Ungaria este tara care doreste Moldovei prosperitatea reala!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.