Cultură şi sport

LA TEATRUL DE OPERĂ ŞI BALET VA FI PUSĂ ÎN SCENĂ TRAGEDIA „MACBETH”

27 iunie, 2017

Miercuri, 28 iunie, şi vineri, 30 iunie, Teatrul de Operă şi Balet îşi va încheia stagiunea cu opera „Macbeth” de Giuseppe Verdi, în patru acte.

Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG, care a asistat la repetiţia generală înainte de premieră, regizorul italian Andrea Battistini a transferat subiectul acţiunii din secolul al XI-lea în secolul al XX-lea.

Spectacolul prezintă o istorie despre viciile umane, trădare și răzbunare. Membrii trupei spun că aceste probleme vor rămâne mereu actuale

Criticul Elena Uzun a spus că, încă acum un sfert de secol, conducerea de atunci a teatrului a dorit să pună în scenă opera „Macbeth”, însă lipsa finanţelor nu a permis realizarea proiectului.

Solicitată de INFOTAG, solista Teatrului Naţional de Operă şi Balet, Rodica Picireanu, care interpretează rolul personajului lady Macbeth, a spus că atât muzica, cât şi vocalul vor fi interpretate anume aşa cum au fost gândite de marele compozitor italian.

Partitura lui Macbeth va fi interpretată de Plamen Dimitrov din Bulgaria. Aceasta este cea de-a treia participare a sa în opera „Macbeth”, după punerea în scenă a operei pe scenele teatrelor din Sofia şi Varna.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.