Cultură şi sport

LA CHIŞINĂU A AVUT LOC UN CONCERT PRILEJUIT DE ÎMPLINIREA A 25 DE ANI DE LA STABILIREA RELAŢIILOR DIPLOMATICE ÎNTRE MOLDOVA ŞI GERMANIA

03 iulie, 2017

Sâmbătă, la Chişinău a avut loc un concert de muzică clasică, prilejuit de împlinirea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Moldova şi Germania.

Potrivit agenţiei INFOTAG, concertul s-a desfăşurat la Teatrul de Vară din Parcul Valea Morilor.

Concertul cu genericul „25 de ani împreună! O călătorie muzicală prin Germania, Moldova şi Europa” a fost organizat de Ambasada Germaniei în RM.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în Moldova, Ulrike Knotz, a subliniat că „această aniversare înseamnă 25 de ani de colaborare şi prietenie, precum şi de suport în diverse domenii pentru Moldova.

„Sunt multe lucruri care ne unesc, unul dintre acestea, în mod deosebit - muzica clasică în aer liber”, a evidenţiat diplomatul, care își încheie mandatul în calitate de ambasador în RM.

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a subliniat că cei 25 de ani au contribuit la consolidarea prieteniei dintre cele două ţări.

„Germania a fost pentru moldoveni prima fereastră spre Europa. Sperăm că pe viitor ne va fi mai uşor să edificăm împreună o Europă comună”, a spus Darii.

Concertul de vară în aer liber, organizat de ambasadă, se află la ediţia a 18-a. Concertul a fost prezentat de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa, Artist al Poporului. În cadrul programului au răsunat creaţii de Wagner, Stîrcea, Eugen Doga, Bach, Händel, Mozart, Beethoven şi alţi compozitori. Acestea au fost interpretate de Lilia Şolomei (soprană), Vitalie Cebotari (bariton), Virginia Sîrcu (saxofon) şi Pavel Efremov (acordeon).

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Federală Germania au fost stabilite la 30 aprilie 1992.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.03 19:22 Eva
    Sunt multe lucruri care ne unesc, unul dintre acestea, în mod deosebit - muzica clasică în aer liber... Numai asta sa ne uneste?
  2. 2017.07.04 13:18 Irina
    Nam nujni s nemtami horosie otnosenia, vcliuceaa u culiturnie toje.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.