Cultură şi sport

LICĂ SAINCIUC A VERNISAT O EXPOZIŢIE PERSONALĂ DE GRAFICĂ PENTRU COPII LA MUZEUL NAŢIONAL DE ARTĂ AL MOLDOVEI

05 iulie, 2017

Pictorul moldovean, arhitectul şi designerul Lică Sainciuc a vernisat la Muzeul Naţional de Artă expoziţia "Grafica de carte pentru copii",.

Sursele din cadrul muzeului au relatat pentru INFOTAG că expoziţia va fi deschisă până la 3 septembrie, cuprinde peste 160 de lucrări şi este prilejuită de cea de-a 70-a aniversare a artistului.

"Această expoziţie este importantă şi pentru noi şi pentru pictor, fiindcă Lică Sainciuc este atras de ilustraţia de carte pentru copii. A colaborat îndeosebi cu doi mari scriitori - Grigore Vieru şi Spiridon Vangheli. În capodoperele lui se evidenţiază şi un umor mistic, care nu-i lasă indiferenţi nici pe copii, nici pe părinţi", a subliniat directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea.

Lică Sainciuc consideră că ilustraţia reprezintă o modalitate de comunicare.

"Se zice că ilustraţiile şi cărţile au apărut concomitent. Eu cred că primele au apărut ilustraţiile, prin intermediul cărora comunicau strămoşii noştri. Eu comunic mult şi colaborez cu scriitorii noştri, iar apoi îmi pun imaginaţia în lucrările lor. Sunt bucuros că de lucrările mele sunt cointeresaţi tinerii cititori, pentru mine acesta este cel mai mare trofeu", a spus pictorul.

INFOTAG precizează: Lică Sainciuc este Cavaler al Ordinului de Onoare, născut pe 29 iunie 1947. Timp de aproximativ 50 de ani activează în domeniul picturii şi artei teatral-decorative. A ilustrat mai bine de 100 de capodopere ale scriitorilor, dezvoltă scenografiile pentru spectacolele din teatrele "Licurici" şi "Luceafărul". A fost distins cu premii în cadrul Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.05 16:20 Ilie
    Dl Sainciuc este maestro!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.