Cultură şi sport

​ O ECHIPĂ DE ELEVI DIN MOLDOVA VA PARTICIPA ÎN PREMIERĂ LA OLIMPIADA LA ROBOTICĂ

13 iulie, 2017

O echipă de elevi moldoveni vor participa, în premieră, la olimpiada mondială specializată la robotică „First Global Challenge”, care va avea loc pe 16-18 iulie la „DAR Constitution hall” din Washington.


Potrivit agenției INFOTAG, organizatorii au menționat că la olimpiadă vor participa elevii de 15-18 ani din 160 de țări ale lumii. Scopul acesteia constă în dezvoltarea interesului pentru știință, inginerie și tehnologie, pentru ca tineretul să-și formeze o carieră în acest domeniu. Echipa națională de robotică este formată din campionii concursurilor anterioare ”First Lego League Moldova”, care principalul concurs al roboticii și tehnologiilor între elevii cu vârsta de până la 16 ani.

Tema olimpiadei este „H2O Flow” sau accesul la apa potabilă. Aceasta constituie una dintre problemele mondiale contemporane. Participanții echipelor au creat și programat roboţi care simulează îndepărtarea particulelor dăunătoare din apa râului. În așa fel, în afară de participarea la competiția de robotică, elevii vor putea înțelege că problemele globale pot fi soluționate cu ajutorul tehnologiilor, comunicării și colaborării.

Participarea echipei din Moldova la concurs a devenit posibilă datorită susținerii Proiectului competitivității în Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Conducătorul misiunii USAID în Moldova, Karen R. Hilliard, a remarcat că „susținând industria IT în republică, Agenția susține aspiraţia Republicii Moldova de a deveni un stat cu o economie durabilă”.

„Acest lucru se poate realiza prin investiții în tânăra generație. Noi considerăm că studiile în domeniul roboticii, tehnologiilor, științei, matematicii și artei sunt componentele necesare pentru crearea forțelor de muncă corespunzătoare cerințelor secolului al XXI-lea”, a spus ea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.