Cultură şi sport

AUTORII CELOR MAI BUNE PROIECTE „CUM FACI BANI DIN INTERNET” VOR PRIMI CÂTE $4 MII

18 iulie, 2017

Echipele Kreyon, NowTime, Di’Art vor primi câte $4 mii pentru realizarea proiectelor lor cu care au participat la cea de-a treia ediție a hackathonului „Puterea a cincea”, cu genericul „Cum faci bani din internet”.

Surse din cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent, care a organizat evenimentul, au relatat pentru INFOTAG că la acest concurs jurnaliștii au fost încurajați să-și construiască o nouă relație cu publicul, astfel încât consumatorii să devină interesați în finanțarea anumitor produse media și să poată face donații directe, cu ajutorul unor aplicații.

Echipa Kreyon își propune să implementeze proiectul Kabinet pe care să fie publicate doar materiale foto și video, fără text, care se vor adresa mai multor categorii de public și antreprenorilor. Pentru început vor fi realizate galerii foto care vor reflecta subiecte care mai puțin sunt reflectate de presa tradițională, iar peste o anumită perioadă vor începe a lucra și la materiale video. Echipa planifică să-și monetizeze conținutul prin publicarea materialelor comerciale

Nowtime va realiza o platformă care va răsplăti jurnaliștii pentru conținutul calitativ, iar consumatorii vor fi remunerați pentru consumarea informației de pe platformă prin intermediul unei monede virtuale numită infocoins. Jurnaliștii, blogerii, vloggerii și portalurile de știri vor fi conectați cu publicul prin intermediul unui infochain care generează moneda. Cu ajutorul acestora, consumatorii de conținut vor putea aprecia materialele de calitate, vor avea acces la conținut premium, jurnaliștii vor putea reinvesti aceste monede în publicitate pentru a obține mai mult trafic pe platformă, iar în timp echipa își propune să aducă aceste venituri în offline, iar utilizatorii să poată procura produse și servicii cu ei.

Proiectul echipei Di’ArT va stimula creativitatea tinerilor talentați din Moldova prin intermediul unei platforme care va găzdui lucrările de artă ale acestora. Beneficiarii vor fi promovați prin intermediul acestei aplicații, astfel încât lucrările lor să ajungă la un public cât mai larg și să poată fi procurate. La fel, vor fi organizate training-uri, diverse evenimente, master-class-uri unde tinerii vor avea ocazia să se întâlnească cu diverși experți pentru a învăța cum să-și crească calitatea produselor. Va fi implicată și o echipă de voluntari și jurnaliști care vor scrie despre tinerele talente și le vor publica în mass-media.

Organizatorii susţin că la hackathon s-au înscris 22 de echipe formate din 72 de persoane, dintre care în competiţia finală au participat 14 echipe din diverse domenii de activitate: IT, jurnalism, comunicare, biblioteconomie, societate civilă.

La eveniment au fost prezenţi experți naționali și internaționali din domeniile IT, design şi media, care le-au acordat asistență echipelor. De asemenea, aceştia au avut prezentări și master-class-uri.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.18 16:42 Efim
    Sunt copii talentati, ce este bine, Moldova inca mai are viitor.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.