Cultură şi sport

​ GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA A PĂSTRAT LOCURILE BUGETARE LA UNIVERSITĂȚILE DIN ȚARĂ PENTRU ABSOLVENȚII DIN TRANSNISTRIA

27 iulie, 2017

Universitățile din Moldova oferă 269 de locuri bugetare pentru absolvenții instituțiilor de învățământ din stânga Nistrului.


Sursele din cadrul Biroului pentru Reintegrare au relatat pentru agenția INFOTAG că 40% din aceste locuri se vor acorda absolvenților instituţiilor de învăţământ preuniversitar care au studiat după programele de învăţământ aprobate de Ministerul Educaţiei al RM, iar restul după programele locale.

Pentru susținerea și modernizarea școlilor cu predare în grafia latină din Tiraspol, Bender, Grigoriopol, Dubăsari, Râbnița și, de asemenea, în satele Corjova și Roghi, Guvernul a decis să aloce 600 mii de lei, câte 75 de mii pentru fiecare.

În afară de acestea, pentru cei mai buni elevi și din familiile vulnerabile s-a decis să se ofere 400 de bilete la taberele de odihnă din Moldova. Acțiunile date fac parte din Programul activităţilor de reintegrare a țării pe anul 2017 și au ca scop consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru și restabilirea spaţiului unic din sfera învăţământului.

INFOTAG precizează: În Transnistria funcționează opt școli cu predare în grafia latină, în care învață circa 2 mii de elevi. Autoritățile regiunii împiedică activitatea acestora, cer să se înregistreze la Tiraspol, să plătească impozitele în conformitate cu legile locale și să efectueze procesul educațional după legile transnistrene.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.27 16:34 Maria
    Cineva stie, asta da ceva pentru Moldova, sau numai dauneaza buget...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.