Cultură şi sport

PROIECTUL CODERDOJO ESTE ÎN CĂUTARE DE VOLUNTARI CARE SĂ-I ÎNVEŢE PE COPII ÎN DOMENIUL PROGRAMĂRII

04 septembrie, 2017

Proiectul internaţional CoderDojo este în căutarea specialiştilor de tehnologii informaţionale (IT) care să-i înveţe pe copii în programarea.

Surse din cadrul proiectului au relatat pentru INFOTAG că specialiştilor IT li se propune să devină mentor voluntar, pentru ca să-şi investească cunoștințele pentru a inspira copiii și tinerii cu vârstele cuprinse între 7 și 17 ani. La proiect pot participa şi studenţi din domeniul IT. Instruirile au loc în zilele de odihnă.

Autorii proiectului doresc să le ajute tinerilor să depășească nivelul unor simpli utilizatori de jocuri, aplicații mobile sau site-uri și să învețe cum să-și dezvolte propriile produse IT. Pentru a-i ajuta de pe acum pe tineri să-și poată găsi un loc de muncă în viitor, din 2014 în Moldova au fost înființate cinci cluburi CoderDojo.

Pe parcursul anilor 2016-2017, peste 120 de copii au frecventat cluburile CoderDojo, unde specialiști IT, programatori, web designeri au oferit cursuri gratuite. Alți cel puțin 200 de elevi și-au manifestat intenția de a participa la cursurile oferite de profesioniști pe bază de voluntariat, însă, din lipsă de profesori, sesiunile de instruire nu pot începe.

INFOTAG precizează: CoderDojo este realizat cu sprijinul Proiectului de Competitivitate în Moldova, al Agenţiei SUA de Dezvoltare internaţională şi al Guvernului Suediei.

Proiectul CoderDojo este o mișcare globală, apărută în 2011 în Irlanda. În lume activează peste 1,5 mii de cluburi în 50 de ţări. Conceptul CoderDojo constă în implicarea copiilor în domeniul IT în paralel cu programa şcolară.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.05 13:06 Valeria
    In CoderDojo Moldova are nevoe.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.