Cultură şi sport

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ A MOLDOVEI INAUGUREAZĂ O EXPOZIȚIE DE LUCRĂRI ALE PICTORULUI ROMÂN ȘTEFAN LUCHIAN

14 septembrie, 2017

Vineri, la Muzeul Național de Artă a Moldovei, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” și Muzeului Naţional de Artă al României, se deschide expoziția „Ştefan Luchian între tradiţie şi modernitate”.

Surse din cadrul muzeului au relatat pentru INFOTAG că la expoziție vor fi prezentate 26 de lucrări ale renumitului pictor român, care a activat în perioada secolelor XIX-XX.

Potrivit directorului muzeului, Tudor Zbârnea, pentru expoziție, de la colegii români au fost selectate „cele mai deosebite lucrări ale pictorului, care reprezintă toate etapele creației sale”.

„Expoziția este una mult așteptată, deoarece Ștefan Luchian este un exemplu al evoluției artistice, îndeosebi în domeniul picturii, deoarece el continua să creeze după ce și-a pierdut văzul”, a spus el.

Cu sprijinul financiar al Fundației „Familia Sturza” a fost creat un catalog ilustrat cu capodoperele pictorului, care va fi, de asemenea, prezentat la expoziție.

INFOTAG precizează: Ștefan Luchian este un pictor român, supranumit „Poetul plastic al florilor”, care a trăit în perioada anilor 1868-1916. Este autorul a peste 100 de picturi, dintre care cele mai renumite sunt „Autoportret”, „Scara cu flori” și „Moș Nicolae Cobzarul”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.14 18:31 Slavian
    Sa fie ca o eviniment mare in viata culturala RM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.