Cultură şi sport

DUMINICĂ, LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC FESTIVALUL ETNOCULTURAL „UNITATE PRIN DIVERSITATE”

20 septembrie, 2017

Duminică, în Grădina publică Ştefan cel Mare din Chişinău va avea loc cea de-a XVII-a ediţie a festivalului etnocultural „Unitate prin diversitate”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Biroului Relaţii Interetnice, care organizează evenimentul, „la festival vor fi prezente circa 40 de etnii care locuiesc în Moldova”.

„Evenimentul este conceput pentru a armoniza relațiile interetnice în țara noastră multinațională și pentru a păstra culturile, tradițiile și obiceiurile tuturor popoarelor care trăiesc în Moldova. Organizațiile internaționale și naționale, împreună cu conducerea țării, ambasadorii și reprezentanții companiilor internaționale vor deschide în mod oficial un tur al istoriei poporului lor la ora 9.00 în parcul central din Chișinău”, a declarat reprezentanta Biroului, Olga Goncearova.

Potrivit ei, „în parc vor fi prezentate expoziții de cărți, povești, fotografii, costume ale fiecărui grup etnic”.

„Participantii la festival au pregatit şi filme documentare despre poporul lor şi despre bucatele nationale. Oaspeții vor avea, de asemenea, posibilitatea de a cumpăra obiecte de artizanat și de îmbrăcăminte, iar sărbătoarea popoarelor va fi completată cu muzică și un program de dansuri populare”, a spus ea.

Intrarea la festival este liberă.

INFOTAG precizează: Festivalul Republican al Etniilor se desfăşoară în Moldova din anul 2000, la iniţiativa Guvernului, în a treia duminică din septembrie, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, organizațiilor etnoculturale și Primăriei Chişinău.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.