Cultură şi sport

ÎN MOLDOVA ÎNCEPE CEA DE-A 16-A EDIŢIE A FESTIVALULUI „ETHNO JAZZ”

22 septembrie, 2017

Vineri, în Moldova începe cea de-a 16-a ediţie a festivalului „Ethno Jazz”, în cadrul căruia vor evolua muzicieni din 14 ţări în concerte susţinute la Chişinău, Cahul, Soroca şi Tiraspol.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Filarmonicii Naţionale, unde vineri seara va avea loc primul concert, festivalul va fi deschis de formaţia moldovenească „Folk Reverse”, iar apoi în scenă vor urca artişti din SUA, Mali, Turcia şi Franţa.

Pe 23 septembrie va evolua interpretul Mihail Alperin din Norvegia şi pianista Evelina Petrova din Rusia. Îşi vor mai demonstra măiestria artişti din Portugalia, Irlanda, Suedia şi Polonia. Festivalul se va încheia la Chişinău cu formaţia „Kalser Band” din Zimbabwe şi interpretul Omar Sosa din Cuba.

Potrivit reprezentantei Filarmonicii, Natalia Zemisova, în cadrul festivalului vor mai avea loc ateliere de creaţie şi seminare.

„La universitatea din Cahul va avea loc concertul „Libertate”. La Soroca activităţile festivalului se vor desfăşura în incinta colegiului de arte, iar la Tiraspol, pe 25 sept, va avea loc un concert de jazz”, a spus ea.

Preţul biletelor la concerte costă începând cu 200 lei.

INFOTAG precizează: Ethno Jazz Festival se desfăşoară anual în Moldova din anul 2002 la iniţiativa formaţiei de jazz „Trigon” pentru a susţine cultura modernă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.