Cultură şi sport

PREŞEDINTELE IGOR DODON ÎNDEAMNĂ COMUNITĂŢILE ETNICE DIN REPUBLICĂ „SĂ CONSOLIDEZE UNITATEA SOCIETĂŢII ÎN NUMELE VIITORULUI MOLDOVEI”

25 septembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon îndeamnă comunităţile etnice din republică „să consolideze unitatea societăţii în numele viitorului Moldovei”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat duminică, la Festivalul Etniilor „Unitate prin diversitate”, care s-a desfăşurat în parcul central din Chişinău. Evenimentul a ajuns la a 16-a ediţie, fiind desfăşurat anual de Biroul Relaţii Interetnice.

Înainte de festivităţi, Preşedintele împreună cu participanţii festivalului au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare, i-a felicitat pe toţi participanţii şi a adus mulţumiri organizatorilor festivalului.

„Republica Moldova este o țară cu tradiții seculare de conviețuire în armonie și înțelegere a diferitelor etnii. Strămoșii noștri ne-au transmis în codul genetic capacitatea de a fi buni și primitori, deschiși și prietenoși. Punând în prim-plan personalitatea omului, indiferent de naționalitate, crez, limbă, valori, ospitalitatea moldovenilor a devenit, în timp, proverbială”, a declarat Dodon.

El a remarcat că, actualmente, Moldova este locul unde trăiesc în pace moldoveni și români, ruși si ucraineni, bulgari și găgăuzi, evrei și armeni, romi și polonezi, azeri și georgieni.

„Istoria statului nostru e scrisă nu doar de moldoveni. Personalități marcante de varii naționalități și-au lăsat amprenta în cele mai diverse ramuri ale vieții social-politice și culturale a țării, ceea ce demonstrează că suntem cu toții un popor și edificăm un viitor comun”, a declarat Preşedintele.

El a subliniat că „perioada deloc ușoară pe care o parcurgem, cu fluctuații de ordin politic, social, economic, ne face, cu certitudine, mai uniți”.

„Vă îndemn să luăm o poziție civică matură în problemele care vizează respectul reciproc, toleranța față de limba, cultura, religia și confesiunea fiecăruia, contribuind plenar la consolidarea Patriei noastre independente și suverane – Republica Moldova”, a declarat Dodon.

La eveniment au participat reprezentanți ai minorităților naționale și organizațiilor etnoculturale, reprezentanți ai misiunilor diplomatice străine. În acest an, la festival nu au fost prezenți reprezentanții Guvernului și ai Ministerului Culturii. Nu au fost nici deputați, cu excepția vicepreședintelui Parlamentului, Vladimir Vitiuc, și a președintei Comisiei pentru politică externă, Violeta Ivanov.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.25 13:58 Fedor
    De ce Igor Dodon este stimat si iubit in Gagauzia si la Taraclia?
  2. 2017.09.26 09:06 Vladut
    Nu cred ca Igor Dodon are sanse sa fie reales ...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.