Maib_Craciun

Cultură şi sport

ACTORII TEATRULUI „LICURICI” VOR MERGE ÎNTR-UN TURNEU ÎN EUROPA PENTRU A EVOLUA ÎN FAȚA COPIILOR DIN DIASPORĂ

06 octombrie, 2017
<mt_str50>

În perioada 19-29 octombrie, actorii Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” vor merge într-un turneu în Europa, pentru a evolua în fața copiilor din diasporă cu spectacolul „Capra cu trei iezi”.

Surse din cadrul Biroului Relații cu Diaspora au comunicat pentru INFOTAG că „scopul turneului este de a promova patrimoniul național cultural”.

„Dorim să consolidăm relațiile dintre părinți și copii și, de asemenea, să stabilim legătura lor emoțională cu Patria, amintind de poveștile uimitoare ale lui Ion Creangă. Spectacolele vor avea lor sub conducerea regizorului Vitalie Jacotă. Inițiatorii spectacolelor sunt profesorii ce predau copiilor peste hotare”, a spus reprezentanta Biroului, Victoria Eşanu.

Potrivit ei, „Biroul îi îndeamnă pe toți părinți să-și lase chestiunile personale și să petreacă o seară cu copii la teatru”.

„De asemenea, evenimentul le va aminti și părinților despre copilăria lor acasă în țară. Intrarea este liberă. Primul spectacol va avea loc pe 20 octombrie la Padova, Italia, pe 21 octombrie – la Ravenna și pe 22 octombrie – la Milano. Pe 27 octombrie actorii vor vizita Lisabona (Portugalia) și pe 28 octombrie – Faro. Călătoria se va încheia pe 29 octombrie la Madrid (Spania)”, a comunicat ea.

INFOTAG precizează: Turneul se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Moldovei, Agenției Elveției pentru Dezvoltare și Cooperare și Asociațiilor Diasporei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.06 11:25 Viorel
    Pentru asa ceva teatru are nevoe de sprijin si sustinere.
  2. 2017.10.06 11:27 Михай
    Обязательно приезжайте в крупные города России, где вас встретят с распростертыми руками, там много молдаван с детьми, для них это будет большим сюрпризом!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player