Cultură şi sport

STUDENŢII MOLDOVENI ÎŞI VOR PREZENTA LUCRĂRILE LA EXPOZIŢIILE AGROINDUSTRIALE DE LA MOLDEXPO

18 octombrie, 2017

Studenţii de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova îşi vor prezenta lucrările la expoziţia de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri „Farmer” şi la expoziţia de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial „Moldagrotech”, care se vor desfăşura la centrul expoziţional Moldexpo în perioada 18-21 octombrie, în cadrul săptămânii agroindustriale.

Surse din cadrul Moldexpo au relatat pentru INFOTAG că la expoziţie vor participa 385 de întreprinderi din 14 ţări: Austria, Franța, Germania, Belarus, Italia, România, Serbia, Turcia, Cehia, Ucraina, Marea Britanie, Polonia, Sfântul Kitts și Nevis și Grecia.

„La expoziția antreprenorii vor prezenta sere inovatoare, hrană pentru animale, premixuri, mărfuri agricole, semințe, răsaduri și puieți. În cadrul expoziției va mai avea loc un seminar privind tehnologia de cultivare intensivă a culturilor agricole și a păsărilor, o masă rotundă privind finanțarea și asigurarea în agricultură, concursurile „Fermier lider“ și „Regina Gliei”, dar și expoziția de animale și păsări „Animal show”. Vizitatorii vor putea să cumpere tot de ce au nevoie pentru ferma lor la prețuri accesibile”, a spus managerul de proiect Svetlana Ghelan.

Potrivit ei, la expoziţia „Moldagrotech” oaspeţii vor putea vedea cele mai noi tractoare şi maşini de prelucrare a solului şi semănat, tehnică de recoltare a culturilor agricole şi de pregătire a nutreţurilor, stivuitoare, transport special, precum şi dotări pentru zootehnie, avicultură şi piscicultură.

„Specialiştii vor vorbi despre tehnologia creşterii culturilor agricole în teren protejat, sisteme de irigare şi alimentare cu apă, fertilizanţi şi mijloace de protecţie a plantelor şi tehnologii de economisire a resurselor. Totodată, va avea loc concursul „Noutatea Anului” şi Ziua tineretului „Agrogeneraţia” ”, a spus ea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.19 11:29 Elena
    Nu stiu daca asta da ceva pentru agrarieni...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.