Cultură şi sport

ÎN MOLDOVA AU FOST DESCHISE TREI PENSIUNI, RENOVATE CU SPRIJINUL PROIECTUL DE COMPETITIVITATE

19 octombrie, 2017

Graţie sprijinului financiar oferit de Proiectul de Competitivitate, în rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi” au fost inaugurate trei pensiuni care au fost renovate.

Surse din cadrul Proiectului au relatat pentru INFOTAG că pensiunea „Casa din luncă” dispune acum de un sistem de încălzire, are o nouă terasă încăpătoare cu geamuri, unde pot fi organizate întâlniri, conferințe și diverse evenimente. Oaspeții au la dispoziție biciclete și o barcă pentru plimbări pe râul Răut, iar din grădină nu lipsesc hamacurile pentru relaxare.

La „Casa de sub stâncă” a fost renovat interiorul, unde turiștii se vor aduna în fața focului din șemineu. Au fost renovate și dormitoarele unității de cazare, care dispune acum de toalete moderne.

Pensiunea „Casa Verde” a beneficiat de renovarea integrală a interiorului și schimbarea geamurilor casei. Terasa şi toaletele au fost modernizate, iar pensiunea are și un nou sistem de încălzire, ceea ce îi permite să nu depindă de sezonalitatea ofertei turistice.

Şeful departamentului pentru dezvoltare economică al USAID Moldova, Daniel Thomson, a spus în ajun, la inaugurarea pensiunilor renovate, că acest fapt „va contribui la impulsionarea turismul de nișă din Moldova, care poate deveni o industrie sustenabilă și competitivă, oferind locuri de muncă pentru locuitorii de la sate”.

Primul secretar al Ambasadei Suediei în RM, Thomas Alveteg, a menţionat că ţara sa se alătură eforturilor depuse de industria de turism pentru dezvoltarea ofertei turistice a Moldovei, în special în regiuni.

Pensiunile au beneficiat de programul de asistență al Proiectului de Competitivitate din Moldova „Hospitality + Moldova”, care le-a oferit sprijin financiar pentru efectuarea lucrărilor de renovare şi design, consultanţă în crearea şi organizarea condițiilor pensiunii, precum şi asistenţă în promovarea serviciilor turistice. Lucrările de reconstrucție au durat peste 16 luni, valorând peste $120 mii, dintre care jumătate au fost acordaţi de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. Adițional, Proiectul a investit aproximativ $10 mii pentru realizarea expertizelor de design și arhitectură, dar și pentru promovarea pensiunilor rurale.

În prezent, aproximativ 10 din 26 de pensiuni rurale înregistrate în Republica Moldova oferă turiștilor condiții de cazare conforme standardelor occidentale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.20 16:39 Fima
    Pentru straini asa sa fie o minune...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.