Cultură şi sport

DESIGNERII ŞI ARTIŞTII MOLDOVENI DESFĂŞOARĂ O CAMPANIE DE SUSŢINERE A PERSOANELOR INFECTATE CU HIV/SIDA

02 noiembrie, 2017

Designerii moldoveni vor prezenta în premieră o colecție vestimentară al cărei laitmotiv va fi panglica roșie – simbolul toleranței față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA.

Surse din cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS) au comunicat pentru INFOTAG că designeri îşi vor prezenta colecţiile sub sloganul „A-ți cunoaște statutul HIV e trendy!”. Cea mai bună colecție va primi premiul special „Red Ribbon”, precum și posibilitatea de a-și demonstra colecția la Conferința HIV/SIDA din Moscova, care va avea loc în luna aprilie 2018.

„Concursul se va desfăşura în cadrul festivalului de modă „Art-Podium 2017” la centrul Moldexpo. Scopul acestui eveniment este să atragem atenția populației asupra problemei HIV/SIDA în Moldova, să eliminăm orice formă de discriminare față de persoanele care trăiesc cu HIV și să distrugem stereotipurile și miturile în legătură cu HIV, care au devenit obstacole în calea testării la HIV”, a menționat Svetlana Plămădeală, coordonatorul UNAIDS Moldova.

Pe parcursul a trei zile, fiecare doritor va avea posibilitatea să facă testul rapid la HIV și să beneficieze de o consultație privind profilaxia și tratamentul infecției HIV. Testarea va fi efectuată gratuit și anonim de către specialiștii organizațiilor nonguvernamentale de profil.

Oaspetele special al evenimentului va fi interpreta Olia Tira, ambasadoarea bunei voințe UNAIDS Moldova.

INFOTAG precizează: Campania „A-ți cunoaște statutul HIV e trendy!” s-a desfăşurat deja în Belarus şi vor mai fi organizate în Kîrgîzstan, Armenia, Kazahstan și Rusia. La 1 ianuarie 2017, în Moldova erau înregistrate 7906 de persoane care trăiesc cu HIV. Potrivit estimărilor specialiștilor, numărul real al acestora constituie 15,5 mii de persoane.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.03 11:34 Stas
    Este bine, foarte bine...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.