Cultură şi sport

STUDENȚII DE LA UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA AU ORGANIZAT PROPRIUL FESTIVAL DE FILME „DEBUT”

16 noiembrie, 2017

Studenții de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova vor prezenta pe 16 noiembrie scurtmetraje proprii în cadrul Galei Filmelor de Debut.

Surse din cadrul Uniunii Cineaștilor din Moldova au comunicat pentru INFOTAG că „vor fi prezentate filme documentare și art-house (realizate personal și centrate pe un auditoriu mic – „I.”)”.

„Toate peliculele au fost filmate de studenți pentru a obține experiență și a-şi dezvolta activitatea profesională. Filmele au o durată de la 5 până la 28 de minute. Credem că filmele merită să fie evaluate public. Pe viitor, aceste proiecte vor fi prezentate de studenţi la susținerea tezei de licență”, a spus studenta Anastasia Stepanova.

Potrivit ei, „în filme este prezentată viața de zi cu zi a moldovenilor și peisajele plaiului natal”.

„În cadrul festivalului vor fi derulate 13 filme. Printre acestea se numără „Sărbătorile Pascale la sat”, „Cronica colonelului Ion Ursu”, „Casa Mare” și „Portretul lui Stalin”. Pe 17 octombrie, cu prilejul marcării a 65 de ani de la înființarea studioului „Moldova Film”, va avea loc o serată cu persoane ilustre din cinematografia naţională”, a comunicat ea.

Gala Filmelor de Debut va avea loc în perioada 16-17 noiembrie, începând cu ora 15.00, la cinematograful Odeon. Intrarea este liberă.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.16 16:17 Carp
    Ce talente are Moldova - toti sunt de treaba!!!
  2. 2017.11.16 16:23 Xoria
    Eu nu stiu ce sa fie cu universitatea peste cinci-sapte ani - acum el degradeaza complect si total...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.