Cultură şi sport

AMBASADA RUSIEI A CONDAMNAT PROFANAREA MONUMENTULUI LUI ALEKSANDR PUŞKIN DIN FĂLEŞTI

23 noiembrie, 2017

Ambasada Rusiei în Moldova condamnă actul de vandalism din Făleşti prin care a fost profanat „monumentul marelui poet rus Aleksandr Pușkin, care este un simbol al relațiilor de secole dintre popoarele rus și moldovean”.

Într-o declaraţie a Ambasadei, citată de agenţia de INFOTAG, este exprimată nedumerirea în privinţa „raționamentelor de care s-au condus infractorii care deocamdată nu au fost identificați: de niște porniri huliganice sau din dorința de a fi pe placul unora din cercuri politice moldovenești care promovează o politică antirusească. Mai ales că profanarea monumentului lui A. Pușkin a avut loc la puțin timp după ce în Federația Rusă a fost inaugurat monumentul domnitorului moldovean Dimitrie Cantemir”.

Ambasada face apel către autoritățile Republicii Moldova să acorde sprijin la restaurarea monumentului, precum și să investigheze cele întâmplate, considerând că „actul de profanare al vandalilor nu trebuie să rămână nepedepsit”.

Monumentul din parcul central din orașul Fălești a fost decapitat în week-end de persoane necunoscute. Dacă vor fi identificaţi, autorii acestei acţiuni riscă amendă de la 27,5 mii până la 42,5 mii lei, 140-200 de ore de muncă în folosul comunităţii sau privaţiune de libertate pe un termen de până la un an.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.23 18:11 Alex
    Ambasada a aratat la toti pozitia sa dura fata de acesti oameni-huligani.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.