Cultură şi sport

LA CHIȘINĂU SE DESFĂȘOARĂ CEA DE-A ȘASEA EDIȚIE A CONFERINȚEI NAȚIONALE HIV/SIDA

27 noiembrie, 2017

În perioada 27-29 noiembrie, la Chișinău se desfășoară cea de-a șasea ediție a Conferinței Naționale HIV/SIDA, organizată de ONU Moldova.

Surse din cadrul organizației au comunicat pentru INFOTAG că evenimentul își propune drept scop să unească eforturi ale părților responsabile pentru atingerea obiectivelor „90-90-90”, care presupun: 90% dintre persoanele HIV-pozitive trebuie să-și cunoască statutul; 90% dintre persoanele care-și cunosc statutul HIV-pozitiv să administreze tratament antiretroviral, iar 90% dintre pacienții aflați în tratament trebuie să aibă o încărcătură virală suprimată.

„În primele două zile, experți internaționali din Ucraina, Rusia, Austria și Elveția vor prezenta rapoarte tematice și vor participa la sesiuni plenare. În cea de-a treia zi se va organiza o întrunire a reprezentanților din cadrul organizațiilor active în sfera HIV cu donatori internaționali pentru a discuta perspectivele colaborării ulterioare”, au spus experții.

Potrivit lor, la eveniment vor participa circa 200 de persoane din întreaga republică, reprezentanți ai sectorului neguvernamental, de stat și civil.

Ediția a șasea a Conferinței se desfășoară în capitala Moldovei ca parte a campaniei naționale „Să învingem SIDA împreună!”, organizată cu prilejul Zilei mondiale de combatere SIDA, marcată la 1 decembrie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.27 18:14 Lidia
    Multi dintre noi prea putin stim despre SIDA.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.