Cultură şi sport

CCA A AMENDAT MAI MULTE POSTURI TV PENTRU ÎNCĂLCĂRILE ADMISE ÎN REFLECTAREA CAMPANIEI DE DESFĂŞURARE A REFERENDUMULUI

01 decembrie, 2017

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a amendat mai multe posturi de televiziune din Moldova pentru încălcările admise în reflectarea campaniei de desfăşurare a referendumului de revocare a primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, CCA a constatat un şir de nereguli din partea unor instituţii media. Acestea au reflectat părtinitor campania, difuzând materiale doar în favoarea uneia dintre părţi. În special, posturile de televiziune Accent TV şi NTV Moldova, controlate de Partidul Socialiştilor, au fost amendate cu 10 mii lei pentru susţinerea politică a organizatorilor referendumului. CCA a constatat că aceste posturi au prezentat poziţia unei singure părţi, primarul Dorin Chirtoacă fiind prezentat într-un context negativ. De asemenea, RTR Moldova a fost amendat cu 5 mii lei.

CCA a emis atenţionare publică posturilor Moldova 1 şi ITV „pentru nerespectarea principiului pluralismului de opinii şi publicarea informaţiei neobiective despre desfăşurarea referendumului”.

În cadrul campaniei de organizare a referendumului, CCA a monitorizat posturilor de televiziune Moldova-1, Prime, Canal 3, RTR Moldova, Publika TV, TV 8, Accent TV, Pro TV Chișinău, Jurnal TV, ITV, Ren Moldova și NTV Moldova la capitolul respectării legislației electorale, în perioada 6-19 noiembrie.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.01 18:59 Roza
    Nu cred ca RTR-Moldova este vinovat, asa stau lucrurile acum in Moldova, ca tot ce este legat cu Rusia - este incorect...
  2. 2017.12.01 19:02 Vlad
    Da CCA este independent sau structura asta sta sub Plahotniuc?
  3. 2017.12.03 14:46 Nina
    Mustrarea nu este argumentata...De loc!!!
  4. 2017.12.03 14:47 Fima
    % 000 de lei, ce asta amenda? Ei au 5 000 000 de lei reclama pe luna...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.