Cultură şi sport

DUMINICĂ, UNIONIȘTII ÎNCEP ACȚIUNI CU PRILEJUL ANULUI CENTENARULUI MARII UNIRI

29 decembrie, 2017

În ultima zi a anului 2017, Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” începe acțiuni cu prilejul Anului Centenarului Marii Uniri.

Solicitat de agenția INFOTAG, reprezentantul platformei, Sergiu Croitor, a spus că în localitatea românească Fălciu din județul Vaslui, mii de oameni vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut.

„Împreună cu această activitate, „Acțiunea 2012” se alătură astfel demersurilor autorităților locale din proximitatea Prutului și cere Guvernului de la București să inițieze construcția podului de la Fălciu, care face legătura cu Republica Moldova”, a spus el.

Potrivit președintelui Platformei, George Simion, „timp de zeci de ani, contactele directe dintre cetățenii României și cei din stânga Prutului au fost îngreunate. Dacă în 2011 a fost înlăturată sârma ghimpată de pe Prut, următorul pas firesc ar fi construcția și reabilitarea podurilor peste râul care astăzi este încă graniță nedreaptă”.

„Unirea înseamnă și infrastructură comună, implicit și poduri peste Prut”, a explicat el.

După acțiunea de la Prut, manifestanții vor sărbători Revelionul printr-un concert, un spectacol de artificii în aer liber și o masă bogată în bucate tradiționale la Casa de Cultură din Fălciu.

INFOTAG precizează: Podul rutier din localitatea vasluiană a fost distrus la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, iar podul feroviar, cu o lungime de circa 170 de km, a fost scos din uz în urmă cu câțiva ani.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.10 13:43 Violeta
    Nimeni din UE nu sa da voe Rominiei pentru unire cu Moldova!!!
  2. 2018.01.10 16:29 Lilian
    Noi singuri hotaram, nu UE!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.