Cultură şi sport

LEGEA PRIVIND COMBATEREA PROPAGANDEI A INTRAT ÎN VIGOARE

12 februarie, 2018

Legea privind modificarea şi completarea Codului audiovizualului, ce prevede combaterea propagandei străine, a intrat în vigoare în Moldova luni, 12 februarie. Despre aceasta au anunţat pentru INFOTAG reprezentanţii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Potrivit legii, posturile de radio şi televiziune pot retransmite programe cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră,

Reprezentanţii CCA susţin că difuzorii care încalcă aceste prevederi riscă amenzi de la 40 mii până la 70 mii lei, iar pentru încălcare repetată amenda este de până la 100 mii lei sau chiar retragerea licenţei de emisie.

La şedinţa de luni, CCA va aproba concepțiile generale ale serviciilor de programe ale unor radiodifuzori.

Potrivit autorilor legii (Partidul Democrat – „I.”), noile prevederi vor contribui la asigurarea securităţii informaţionale a Moldovei şi a societăţii faţă de tentativele de dezinformare şi de informare manipulatoare din exterior.

Legea adoptată la sfârşitul anului 2017 a provocat o reacţie diferită în societate. Iniţial, aceasta era numită neoficial legea privind combaterea propagandei ruseşti, considerându-se că scopul principal al autorilor este de a nu admite emisiunile informative din Rusia.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.13 13:32 David
    Eu socot ca asta nu da RM nimic...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.