Cultură şi sport

CU OCAZIA FOSTEI ZILE A ARMATEI SOVIETICE, PREŞEDINTELE IGOR DODON DISTINS UN GRUP DE VETERANI

23 februarie, 2018

Cu ocazia fostei Zile a Armatei Sovietice, Preşedintele Igor Dodon a distins un grup de veterani ai forţelor armate. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de facebook.

„În această zi, pe 23 februarie, în Uniunea Sovietică era marcată Ziua Armatei şi Flotei Marine Militare Sovietice. Aceasta era sărbătoarea tuturor celor care şi-au făcut serviciul militar în rândurile armatei acestei țări mari, inclusiv a părinților, bunicilor, străbunicilor, rudelor, cunoștințelor, vecinilor noştri. Destul de multă lume continuă să sărbătorească şi astăzi Ziua Apărătorului Patriei. Adresez sincere felicitări tuturor bărbaților adevărați, celor care şi-au făcut datoria faţă de țară şi care, cred, vor răspunde în orice moment chemării Patriei”, a menţionat Dodon.

El a comunicat că, „pentru merite deosebite în domeniul apărării şi securităţii statului, contribuţie substanțială la dezvoltarea mişcării de veterani şi participare activă la educarea tinerei generaţii în spiritul militaro-patriotic”, a semnat un decret prin care a conferit distincţii de stat unui grup de veterani ai forțelor armate.

De asemenea, el a menţionat că a susţine iniţiativa organizării unui concert cu prilejul acestei sărbători, la care vor fi invitaţi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, membri ai Uniunii Ofiţerilor din Moldova şi veterani ai operaţiunii militare din Afganistan. Concertul se va desfășura sâmbătă, pe 24 februarie, ora 14:00, la Palatul Republicii. La concert vor participa mai mulți interpreți autohtoni. Invitați speciali ai programului vor fi artistul emerit al Federației Ruse, Aleksandr Marşal, şi formația „Golubîe beretî”.

Spre deosebire de Rusia şi Transnistria, în Moldova ziua de 23 februarie nu este zi de serbătoare şi nici zi liberă. Ziua Armatei Naţionale este marcată pe 3 septembrie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.23 17:55 Fima
    Presedinte NTIUNII - el are grija de noi toti!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.