Cultură şi sport

CONCURSUL PENTRU ELABORAREA COMPOZIŢIEI SCULPTURALE „GRIGORE VIERU” SE PRELUNGEȘTE

26 februarie, 2018

Consiliul municipal Chişinău (CMC) a decis prelungirea termenului de desfăşurare a concursului pentru elaborarea compoziţiei sculpturale „Grigore Vieru”, până pe 26 octombrie 2018.

Surse din cadrul CMC au comunicat pentru INFOTAG că participanţii la concurs vor propune și locuri unde urmează a fi amplasată compoziţia.

Pentru prima dată, concursul municipal pentru elaborarea compoziţiei sculpturale a fost lansat încă în luna mai 2010. Iniţial s-a propus ca monumentul poetului să fie amplasat pe bulevardul Grigore Vieru. Atunci, la concurs s-au înscris 12 echipe, care au elaborat 16 schiţe pentru viitorul monument. Însă așa și nu a fost desemnat un învingător.

Prelungirea concursului a fost propusă de reprezentanţii Primăriei Chişinău, Guvernului, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, ai societăţii civile şi membrii familiei poetului.

Pentru organizarea concursului, autorităţi locale au decis alocarea a 200 de mii de lei. Învingătorului i se va acorda un premiu bănesc în valoare de 55 de mii de lei. Locurile 2 şi 3 vor fi premiate cu câte 35 şi, respectiv, 25 de mii de lei.

INFOTAG precizează: Grigore Vieru (14 februarie 1935 - 18 ianuarie 2009) a fost un poet moldovean, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. În noaptea spre 16 ianuarie 2009, el a nimerit într-un accident rutier lângă satul Dănceni, raionul Ialoveni, pe autostrada Basarabeasca - Chișinău, aflându-se în mașina condusă de directorul adjunct al Ansamblului Academic de Dans Popular „Joc”, Gheorge Munteanu. Oamenii legii de la Chișinău au spus că accidentul s-a din cauza vitezei excesive și a oboselii șoferului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.26 12:46 Irina
    Prea incet tot sa face la noi, de ce?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.