Cultură şi sport

FORMAȚIA DOREDOS DIN TRANSNISTRIA VA REPREZENTA MOLDOVA LA EUROVISION 2018

26 februarie, 2018

Republica Moldova va fi reprezentată în acest an la concursul internațional de muzică Eurovision Song Contest 2018 de formația DoReDos din Transnistria.

Potrivit agenției INFOTAG, sâmbătă seara, la etapa națională a concursului, formația a obținut punctaj maxim atât din partea juriului, cât și din partea publicului. Astfel, la concurs au participat 15 concurenți, iar interpreții de la Rîbnița au obținut 104 puncte din partea juriului și 3813 puncte în urma televotingului.

Artiștii vor interpreta în semifinala din 10 mai de la Lisabona piesa My lucky day, scrisă de interpretul rus Filipp Kirkorov. Sâmbătă el a venit special de la Moscova pentru a-i susține pe favoriții săi.

Vocaliștii DoReDos – Marina Djundiet, Evgheni Andrianov și Sergiu Mîță – au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, au participat la numeroase concursuri. Cea mai bună performanță este considerată victoria în 2017 la concursul „Novaia volna” de la Soci, unde ei au participat cu susținerea Președintelui Igor Dodon.

Șeful statului le-a oferit atunci titlul de Artist emerit al Moldovei, iar producătorul lor, Valeriu Djundiet, a fost distins cu medalia „Meritul Civic”.

În acest an, la Lisabona vor concura 42 de țări. În 2017, Moldova a fost reprezentată la Eurovision de formația SunStroke Project, care a ocupat locul trei cu piesa Hey Mamma. Acesta este cel mai bun rezultat obținut începând cu 2005, de când Moldova participă la concurs.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.26 14:19 Oleg
    De ce dl Dodon numai cu Rusia are relatiile bune?
  2. 2018.02.26 14:22 Rebeca
    Clar, ca impreuna cu Kirkorov dl Dodon vre sa face pir... dar asa fel de piar prea eftin este.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.