Cultură şi sport

VIRTUOZII DIN CHINA VOR PREZENTA ÎN PREMIERĂ MUZICĂ MONGOLĂ ÎN CADRUL FESTIVALULUI „MĂRȚIȘOR 2018”

02 martie, 2018

În cadrul celei de-a 52-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”, ansamblul renumit din China „Anda Union” va prezenta în premieră publicului din Moldova muzică mongolă.

Surse din cadrul Ambasadei Chinei au comunicat pentru INFOTAG că, timp de 20 de ani, „Anda Union” a fost în turnee în peste 30 de țări din întreaga lume, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Austria, Coreea, Japonia, Finlanda, Spania, Hong Kong.

„Datorită creaţiei „Anda Union”, mii de oameni din întreaga lume au aflat de muzica mongolă. Ansamblul este alcătuit din 10 muzicieni, originari din Mongolia Interioară, care cântă împreună încă din copilărie. Ei cântă la instrumente vechi, moștenite din generație în generaţie. Printre acestea sunt morinhur, vargan, percuție și topşur”, au subliniat sursele.

Muzicienii susţin că, „în opinia mongolilor, „Anda” este ceva mai mult decât un frate”.

„Numele sacru vechi înseamnă o combinație de cultură mongolă, deoarece „Anda Union” unește tradiții și stiluri de muzică din întreaga Mongolie, prezentându-le într-o manieră unică nouă. În opera sa, ansamblul creează și un stil de sunet accesibil oamenilor de diferite culturi. În Moldova ansamblul va evolua pe 7 martie, la 18.00, la Filarmonica Națională”, a spus interlocutorul agenției.

Costul unui bilet la concert este de 50-100 lei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.02 15:42 Grigore
    Ce eczotic este grupa!
  2. 2018.03.02 15:45 Mihai
    Vedeti, si mongolii au acces la dezvoltarea in China, da cineva spune ca la dinsii este dictatura comunistilor...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.