Cultură şi sport

LA CHIȘINĂU ARE LOC FESTIVALUL SOLIDARITĂȚII FEMININE

07 martie, 2018

În perioada 6-8 martie, la Chișinău are loc Festivalul Solidarității Feminine „Solidaritatea între femei”, organizat de Platforma pentru Egalitate de Gen și Centrul „Gender Doc-M”.

Solicitată de agenția INFOTAG, reprezentanta platformei, Nina Lozinschi, a spus că, în ultimul timp, în Moldova au avut loc mai multe discuții fierbinți în jurul femeilor din politică, femeilor la naștere, femeilor victime ale violenței și violului și, deseori, acestea au fost atacate și blamate tot de alte femei, iar o mare parte din femei nu au avut nicio reacție de susținere.

„De aceea, am decis că solidaritatea trebuie să fie prezentă atât în relațiile dintre femei-bărbați, cât și dintre femei-femei. Vrem ca oamenii să înțeleagă că trăim într-o țară democratică și ar trebui să ne respectăm drepturile unui celuilalt, dar și egalitatea de gen”, a spus ea.

Potrivit ei, în perioada lui 2017, în țară s-au înregistrat tot mai multe cazuri de violență și discriminare a femeilor, fapt care a și determinat organizațiile să organizeze un astfel de eveniment, pentru a susține „victimele stereotipurilor”.

Astfel, pe 7 martie a avut loc o conferință cu participarea unor experți ca Anastasia Danilova, Natalia Duminică, Irina Revin, în cadrul căreia s-a discutat despre probleme din societate legate de violența față de femei, discriminarea față de și între femei. Iar pe 8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, va avea loc Marșul solidarității, de la magazinul central UNIC până la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.