Cultură şi sport

ACTIVIȘTI VOR DESFĂȘURA O CERCETARE SOCIOLOGICĂ PRIVIND ATITUDINEA CHIȘINĂUIENILOR FAȚĂ DE UNIREA MOLDOVEI CU ROMÂNIA

20 martie, 2018

Centrul Social-Politic European (CSPE) intenționează să organizeze pentru locuitorii Chișinăului un sondaj sociologic cu privire la unirea Moldovei cu România.

Potrivit agenției INFOTAG, marți, în cadrul unei conferințe de presă, directorul centrului, Gheorghe Costandachi, a spus că „se anunță un concurs, care va avea loc în perioada 20-25 martie, şi la care sunt invitate să participe toate ONG-urile care au o experiență în desfășurarea unor astfel de sondaje”.

„În baza rezultatelor concursului vor fi selectate două organizații care, în perioada 1-14 aprilie, urmează să desfăşoare un sondaj în rândul locuitorilor Chișinăului la care va fi pusă o singură întrebare: „Susţineţi unirea Moldovei cu România?”, a spus el.

Expertul a subliniat că „din anul 1991 până în prezent, nu a fost efectuat nici un studiu profund despre unire, subiect care de fapt a împărțit Moldova în două tabere!.

„Acest sondaj este foarte important, deoarece populația Moldovei trebuie să cunoască datele reale”, a spus el.

Expertul Alexandru Garmanji a menționat că „participarea la sondaj poate fi efectuată și prin sistemul de vot online, pe site-ul decid.md”.

Sociologul Andrei Dumbrăveanu consideră că „acest sondaj va fi un exercițiu al maturității democratice, o testare a ei, o testare a culturii politice în Moldova, iar scopul principal al sondajului este de a obţine o informație detaliată și veridică privind atitudinea moldovenilor față de unire”.

„Sondajul realizat la Chișinău este doar prima etapă, Urmează să implementăm cercetarea și la nivel de republică”, a conchis el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.20 16:49 Svetlana
    Demult trebue sa facem treaba asta...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.