Cultură şi sport

ŞEFUL DELEGAŢIEI UE SUSŢINE CĂ „REFORMA POLIŢIEI TREBUIE SĂ O TRANSFORME ÎNTR-O INSTITUŢIE CE FUNCŢIONEAZĂ ÎN INTERESUL CETĂŢENILOR”

21 martie, 2018

Reforma poliţiei din Moldova, susţinută de Uniunea Europeană, presupune transformarea acesteia într-o instituţie modernă ce funcţionează în interesul cetăţenilor, asigurând securitatea societăţii. O declaraţie în acest sens a făcut şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko, miercuri, la ceremonia de transmitere a unei donaţii tehnice (42 de automobile Dacia).

Potrivit agenţiei INFOTAG, diplomatul a subliniat că „o societate liberă și democratică este de neconceput fără o poliție profesionistă, incoruptibilă și pregătită”.

„Reforma Ministerului Afacerilor Interne nu va fi ușoară în Moldova, aşa cum nu a fost ușoară şi pentru alte țări europene. Dar suntem gata să susținem republica pe această cale, astfel încât poliția să devină un exemplu și un motor al reformelor”, a spus ambasadorul.

El a menționat că o parte importantă a automobilelor donate poliției vor fi folosite nu numai la Chișinău, ci și în alte localităţi.

„Acesta este primul pas al UE de susţinere a regiunilor, dar nu și ultimul. În viitorul apropiat, UE va aloca circa 57 mil. euro pentru susţinerea tuturor aspectele reformelor. Important este să fie atins obiectivul principal al reformelor: poliția trebuie să fie la straja intereselor cetățenilor”, a subliniat Michalko.

Potrivit lui, în viitorul apropiat vor fi identificate organizațiile neguvernamentale care vor monitoriza eficiența modernizării organelor de drept.

Secretarul de stat al MAI, Dorin Purice, a subliniat că mașinile vor ajunge la instituţiile de urmărire penală din majoritatea raioanelor din republică.

„Suntem recunoscători UE pentru asistența tehnică multilaterală acordată constant. Implementarea proiectului „Împreună spre o societate stabilă”, prevăzut până în 2020, este o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne și intenționăm să-l realizăm pe deplin. În anul 2018, reformarea structurilor instituţiei va continua prin lupta împotriva criminalității la toate nivelurile, precum şi transformarea poliției într-o instituție eficientă și profesionistă în serviciul populației”, a subliniat el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.