Cultură şi sport

FOCUL HARIC VA FI ÎNSOŢIT DE LA AEROPORTUL CHIŞINĂU DE AUTOSPECIALE ALE POMPIERILOR ŞI DE POLIŢIŞTI PE MOTORETE

05 aprilie, 2018

Focul Haric, care va fi adus la Chişinău de la Ierusalim sâmbătă seara, va fi însoţit de la Aeroportul Chişinău de două autospeciale ale pompierilor şi de 10 poliţişti pe motorete, a anunţat joi, în cadrul unui briefing, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că focul va fi adus la Catedrala Mitropolitană din capitală, unde va avea loc un serviciu divin.

„În împrejurimile Catedralei şi pe străzile adiacente se va afla în premieră plutonul de biciclişti, care vor fi ajutaţi de agenţii de patrulare. În parc se vor afla 100 de poliţişti şi carabinieri, care vor avea drept sarcină să asigure ordinea publică”, a spus Pînzari.

El a îndemnat cetăţenii să fie toleranţi şi respectuoşi unii cu alţii. De asemenea, el le recomandă oamenilor care vin cu maşina la biserică să parcheze mijloacele de transport pe străzile adiacente parcului Catedralei, precum şi în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

El a menţionat că, de sărbătorile pascale, pe drumurile republicii va fi dublat numărul agenţilor de patrulare.

„La cele peste 1300 de lăcaşe de cult din ţară, în serviciul de menţinere a ordinii publice vor fi antrenaţi peste 2600 de poliţişti. Va creşte dublu numărul echipajelor serviciilor de reacţionare operativă. Rugăm cetăţenii care s-au pomenit în situaţii de conflict să solicite ajutorul poliţiştilor, precum şi să sune la 112”, a spus Pînzari.

Potrivit lui, pe teritoriul ţării vor fi antrenate 200 de autospeciale şi 600 de salvatori şi pompieri.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.05 14:52 Stanislav
    Este bine ca statu are grija si da ajutor bisericii - asa si trebue chind conducerea este cr4edincioasa!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.