Cultură şi sport

STUDIOUL DE ANIMAȚIE „SIMPALS” LANSEAZĂ PRIMUL DESEN ANIMAT DIN MOLDOVA DE REALITATE VIRTUALĂ

13 aprilie, 2018

Studioul de animație „Simpals” din Moldova a creat primul desen animat de scurt metraj „Aripi” cu aplicarea tehnologiei „Realitate Virtuală” (VR) și a prezentat în ajun, de Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii, teaserul acestuia.

Potrivit agenției INFOTAG, la lansare, reprezentantul „Simpals”, Marin Stoian, a comunicat că desenul animat povestește istoria unui cosmonaut moldovean pe nume Nelu, care se află în spațiu și trece prin adevărate aventuri pe nava sa spațială.

„Datorită realității virtuale, spectatorii sunt așteptați de senzații noi, de efectul prezenței și alegerea direcției de vizionare. Crearea unui desen animat în realitatea virtuală este o provocare nu numai pentru specialiștii companiei, ci și pentru întreaga industrie a animației din Moldova. La crearea desenului au lucrat circa 40 de persoane, scopul cărora fiind de a folosi procese tehnice complexe pentru a crea o imagine de înaltă calitate care să se memorizeze publicului pe mult timp”, a spus el.

Potrivit lui, „datorită tehnologiei realității virtuale, spectatorul se află în centrul acțiunii, la propriu, și poate vedea o imagine de 360 de grade în toate direcțiile”.

„Vizualizat prin ochelarii pentru VR, desenul animat „Aripi" va permite să simți atmosfera din nava spațială, din spațiul cosmic și toate evenimentele prin care trece eroul principal. Totodată, cei care nu dispun de ochelari VR, vor putea viziona desenul animat pe diverse videohosting-uri, printre care YouTube și Vimeo. În lume sunt până la 20 de desene animate VR, iar faptul că unul dintre acestea este produs în Republica Moldova, contribuie la dezvoltarea imaginii țării pe plan internațional, remarcându-se prin proiecte creative și specialiști profesioniști”, consideră Marin Stoian.

Desenul animat de scurt metraj va fi lansat în vara anului 2018.

INFOTAG precizează: „Simpals Studio” este o echipă de companii moldovenești care se ocupă de crearea serviciilor internet și publicitate, animație 3D și evenimente sportive. Anterior, „Simpals” a lansat cinci desene animate, printre care „Dji. Death Fails”, „Dji. Death Sails”, „Santa & Dji” și a participat cu aceste desene animate la peste 100 de festivaluri de film internaționale, printre care Annecy, Anima Mundi, Stuttgart Festival of Animated Film, Siggraph, și în cadrul acestora a obținut peste 70 de premii.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.13 19:02 Simionel
    Sunteti tare bravo!!!
  2. 2018.04.13 19:09 Faina
    Compania privata da cum efectiv sa dezvolta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.