Cultură şi sport

COMPANIA „MOLDPRESA” ÎŞI EXTINDE REŢEAUA DE LIBRĂRII „LIBRARIUS”

25 aprilie, 2018

Librăria „Librarius” de pe strada Pușkin, 22 și-a extins suprafața comercială până la 200 de metri pătraţi pentru a oferi cititorilor un confort mai mare. Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG prezent la eveniment, miercuri, magazinul și-a deschis ușile după renovare, invitând la ceremonie editori, scriitori de librării și numeroşi iubitori de carte.

Directorul general al SA „Moldpresa Grup”, Viorel Filimon, a ținut să menționeze că inaugurarea noului format al magazinului „Librarius” din centrul capitalei face parte din planurile de dezvoltare a companiei.

„Fosta librărie era „scurtă în mânici”, metaforic vorbind. Aceasta devenise un loc aglomerat unde cititorul nu se simțea confortabil. Reieșind din acest considerent, s-a luat decizia de a extinde librăria. Am studiat piața și am decis să oferim consumatorului tot ce este mai bun, aplicând în același timp cele mai noi și performante instrumente de vânzare a cărților”, a spus Filimon.

Directorul „Moldpresa” a menționat că, la momentul de faţă, librăria deține o suprafață de 200 de m.p., găzduiește 25 de mii de titluri de carte, 5 mii de autori și colaborează cu 350 de edituri din Moldova, România, Rusia, UE.

Președintele Consiliului Companiei „Moldpresa Grup”, Alexandru Bilinkis, a precizat că acum opt ani, când a fost deschisă prima librărie „Librarius” în Moldova, nu a fost vorba de un proiect de afaceri, ci mai degrabă de o „misiune umanitară”.

„Cu 30 de ani în urmă, aproape în fiecare localitate mare exista câte un magazin „Luminița”. Astăzi, acolo se află baruri, magazine sau pur și simplu sunt locuri uitate de lume. Când am inițiat proiectul existau diverse opinii, unele mai pesimiste, altele mai optimiste. Eu întotdeauna am fost optimist și am crezut că poporul care citește are viitor. Am crezut că Moldova este o țară în care se citește. Experiența ultimilor opt ani arată că drumul pe care l-am ales a fost unul corect”, a spus Bilinkis.

Potrivit lui, următorul pas va fi deschiderea magazinelor „Librarius” în fiecare oraș din Moldova, pentru a-i întoarce țării titlul de țară în care se citește.

Scriitorul Nicolae Dabija, un cititor împătimit, care are cea mai mare bibliotecă particulară din Chișinău, consideră că, deși cartea este înlocuită în ultima perioadă de tabletă, telefon sau Google, ea nu va dispărea niciodată.

„Cartea este un dar al lui Dumnezeu și nu se poate ca Dumnezeu să se răzgândească și spună: vă iau cartea și vă dau Internetul. Întotdeauna am crezut că mai puternică nu este țara care are mai multe tancuri, ci țara care are mai multe librării și biblioteci, nu cea care are mai mulți soldați, dar cea care are mai mulți cititori, nu cea care are mai mulți generali, ci cea care are mai mulți cărturari, scriitori, librari, profesori. Am spus cu mai multe ocazii: criza materială în care s-a pomenit societatea noastră este legată de criza morală. Iar criza morală este atunci când cartea și cultura sunt marginalizate”, a spus Dabija.

Directorul editurii „Litera”, Anatol Vidrașcu, a menționat că „Librarius a devenit cartea de vizită a orașului”, pe rafturile căreia se regăsesc cele mai bune titluri de carte.

INFOTAG precizează: În prezent, rețeaua „Librarius” deține 30 de magazine.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.27 12:15 Anton
    Cu comfortul eu sunt de acord da cu preturile categoric inpotriva, ca la noi in Chisinau carti sunt mult mai scump ca la Bucuresti...
  2. 2018.04.27 15:44 Ana
    Stiu precis ca asta este o afacere buna!
  3. 2018.04.27 18:16 Fima
    In Moldova Librarius deja este un brend cunoscut si iubit!
  4. 2018.05.05 11:53 Lavric
    Dl Bilinchis are gust bun pentru or ce afacere...
  5. 2018.05.05 11:58 Cristina
    Cine stie cum face milioane si cu ajutorul vinzarii cartilor...
  6. 2018.05.05 12:07 Decan
    Ei fac publicitatea masiva, acum toti pentru cadouri pina la o mie de lei cumpara carti... Este un fel de moda sau trend popular.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.