Cultură şi sport

DESIGNERII MOLDOVENI ÎŞI VOR PREZENTA COLECŢIILE LA STRASBOURG

10 mai, 2018

Nouă designeri moldoveni și-au expus colecțiile de haine în magazinul prestigios Printemps din orașul Strasbourg, în cadrul evenimentului de modă Strasbourg Fashion Week.

Surse din cadrul Asociaţiei Patronale din Industria Uşoară din Moldova au comunicat pentru INFOTAG că Republica Moldova este invitat de onoare la ediția din acest an, iar colecţiile brandurilor autohtone, alături de cele internaționale, vor fi prezentate și comercializate în acest magazin timp de două luni, în perioada mai-iunie. De asemenea, în perioada 28 mai-3 iunie, producătorii vor participa la un defileu de modă în cadrul Strasbourg Fashion Week.

Pentru facilitarea accesului producătorilor locali la noi piețe de desfacere, vor fi organizate întrevederi cu reprezentanții rețelelor importante din domeniu, precum și cu distribuitorii rețelelor mai mici. Urmează să fie elaborat și un catalog cu informații despre antreprenorii de profil, care va fi tipărit în o mie de exemplare și difuzat în rețelele comerciale și hoteliere din Franța.

Promovarea designerilor moldoveni pe piața franceză este susținută de Guvern, care a alocat în acest scop 300 de mii de lei din Fondul de promovare a exporturilor, prin intermediul Asociației Patronale din Industria Ușoară. Sprijin au mai oferit Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Ambasada Suediei, precum și Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.10 15:34 iulia
    Avem cu cine ne mandri. Moldova va deveni faimoasa si peste hotare datorita talentelor noastre

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.